Programul profesorilor în şcoli în perioada suspendării cursurilor

0
393

Ministerul Educaţiei a trimis o circulară în teritoriu cu precizări privind programul de lucru al profesorilor în şcoli, în perioada suspendării cursurilor. Prezenta la scoala  va fi stabilita de directorii unităţilor de învăţământ, acestia  vor stabili cine şi cât timp vine la şcoală dintre angajaţii unităţilor de învăţământ. Declaraţia Secretarului de stat pentru învăţământ preuniversitar, Rodica Luminița Barcari,  infirmă astfel  anunţul făcut de o parte din sindicate, potrivit cărora în conferinţa cu inspectorii şcolari de marţi ministerul ar fi anunţat prezenţa la şcoală a cadrelor didactice în perioada închiderii instituţiilor şi suspendării cursurilor.

Ce prevede documentul trimis de minister:

“Referitor la programul de lucru din această perioadă, Ministerul Educației și Cercetării face următoarele recomandări:

1. Conducerea unităților de învățământ preuniversitar va stabili programul de lucru al angajaților, în funcție de măsurile dispuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

2. Referitor la drepturile salariale, MEC asigură întregul personal din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular acreditat că nu va fi afectat de măsurile dispuse privitor la suspendarea cursurilor.”

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Rodica Luminița Barcari, a declarat pentru Edupedu.ro:

“Cadrele didactice nu sunt obligate să vină la şcoală în perioada în care cursurile sunt suspendate de hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, ci programul lor şi implicit prezenţa la şcoală vor fi stabilite de conducerea unităţilor de învăţământ.”

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here