Acces limitat în instituțiile din judetul Iași

0
590

UPDATE: La Serviciul Pasapoarte si Serviciul de Inmatriculari auto si Permise se lucreaza doar in baza programarii online, iar eliberarea documentelor se face prin trimitere curier.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis o serie de hotărâri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul care a bulversat întreaga lume și care a ajuns  și in Romania. Ca ataare, au fost emise o serie de recomandări atât pentru instituțiile publice, cât și pentru cetățenii din județul Iasi.

în cadrul unei întâlniri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), au fost decise  măsuri ce vizează siguranța oamenilor, atât în cadrul instituțiilor publice, cât și pentru circulatia in comunitate. Una dintre deciziile adoptate în cadrul ședinței vizează ca spitalele din județul Iași să asigurare suportul pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași conform protocoalelor de transfer.

De asemenea s-a dispus obligativitatea institutiilor cu atributii de control de a consilia agentii economici privind masurile de dezinfectie si totodata evitarea aglomeratiei.

„Se dispune în sarcina Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași, a Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Iași, a Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași și a Direcției Agricole Județene Iași – serviciul cu atribuții de control, consilierea operatorilor economici, precum și luarea măsurilor legale în cazul în care aceștia nu se conformează, privind măsurile de dezinfecție și de evitare a aglomerației. Dezinfecția spațiilor și suprafețelor se va realiza ori de câte ori va fi necesar, dar nu mai puțin de două ori pe zi”, se arată în decizia CJSU Iași.

Instituțiile publice, universitățile, unitățile de cult și entitățile private vor trebui să asigure materiale dezinfectante la intrare, cât și materiale destinate igienei personale la toalete, dezinfecția frecventă a manerelor ușilor, precum și a altor suprafețe.

Ieșenii au fost sfătuiți să încerce să limiteze pe cât posibil ieșirile în locurile aglomerate, iar instituțiile publice au primit recomandarea să reducă contactul cu publicul.

„Se recomandă ferm instituțiilor publice, universităților, unităților de cult și entităților private limitarea activităților care implică contact cu publicul. Astfel de măsuri pot fi de exemplu suspendarea pentru o perioadă a audiențelor, amânarea unor evenimente cu participare numeroasă, încurajarea utilizării mijloacelor de comunicare la distanță pentru depunerea actelor sau petițiilor, folosirea de către personalul care intră totuși în contact cu publicul a mijloacelor de protecție individuală etc. În acest sens, conducerea fiecărei entități publice sau private va emite propriile norme de organizare, conform specificului domeniului de activitate”, se arată în măsura luată de CJSU Iași.

Se amână spectacolele publice

Conducerea Consiliului Județean a arătat că nu se va amâna ședința plenului programată săptămâna viitoare, însă se va încerca limitarea lucrului cu publicul.

„Ședința de Consiliu Județean se va ține în cursul săptămânii viitoare. Deocamdată nu există vreo problemă, nu este cazul să trecem la măsuri extreme. Am cumpărat elemente de dezinfectare, le-am distribuit peste tot. Suntem foarte atenți să luăm măsurile necesare de prevenție”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

De asemenea, șeful CJ a spus că nu va mai ține audiențe cu cetățenii.

„Nu vom mai ține audiențe în toată această perioadă. De asemenea, am făcut adrese către toate instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean să nu mai țină spectacole cu public în perioada aceasta de timp. Trebuie să fim foarte atenți. La școlile speciale situația este alta, acolo fiind și internate ale elevilor. De asemenea, și spitalele au toate stocurile de materiale asigurate”, a mai menționat președintele Consiliului Județean Iași.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here