Coronavirus la Iaşi: Patru persoane confirmate şi patru suspecţi

0
1754

 Managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi, Carmen Dorobăț a oferit mai multe detalii legate de starea de sănătate a pacienţilor confirmaţi cu COVID-19, dar şi despre analiza celorlalte teste.

”In aceste momente, internaţi în spital avem 4 cazuri confirmate cu COVID-19. Ultimul venit este un bărbat în vârstă de 57 de ani şi a fost testat pozitiv la Bucureşti. Tot în spital avem şi 4 suspecţi. Cei confirmaţi au o stare general bună, nu ne pun probleme. Suspecţii s-au internat în cursul zilei de ieri. Suspect înseamnă a fi in contact cu persoane confirmate. Sunt simptomatici. Azi la Boli infecţioase avem 51 de probe de pe teritoriul Moldovei. Vom avea rezultaul pe la prânz.” a explicat Carmen Dorobăț.

” Trebuie să vă spun că în urmă cu două săptămâni am avut o întâlnire cu managerii spitalelor. Multe dintre probleme au fost rezolvate. Spitalul de Neurochirurgie ne-a oferit 16 pături pentru pacienţii gravi, dacă aceşti pacienţi vor excede numărul de paturi. Avem avizul din partea domnului presedinte pentru achiziţionarea unei noi aparaturi. Este vorba despre un nou aparat de laborator. Se lucrează la foc continuu. Avem nevoie de un aparat mai performant. A fost o surpriză plăcută pentru secretarul de stat care a venit într-o vizită surpriză la Boli infecţioase. Ştiţi cum arată rezervele unde sunt cantonaţi suspecţii. A rămas plăcut surprins de ceea ce înseamnă spaţiul de cazare şi dotarea. Dacă vom avea şi această nouă aparatura, ne vom situa la nivel european” a declarat Carmen Dorobăț.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here