De mâine se schimbă total circulația în Podu Roș

0
5281

De maine vor intra in vigoare schimbări importante într-una din cele mai aglomerate intersecții din municipiul Iași. Astfel, intersecție din Podu Roș se va schimba total prin punerea in functiune a semafoarelor . Proiectul va fi completat ulterior și cu transformarea celor două splaiuri în sensuri unice.

Șefii administrației locale au trecut la implementarea unui proiect de trafic ce vizează  una din cele mai aglomerate intersecții din oraș, cea din zona Podu Roș. În aceste condiții, în cursul zilei de mâine, 21 martie, intersecția din Podu Roș se va schimba în totalitate. Reprezentanții municipalității, cei ai Poliției Locale și ai Poliției Rutiere vor supraveghea proiectul.

Primul semafor s-a montat în zona rondului la intersecția cu Șoseaua Națională. Un alt semafor a fost montat în partea opusă, în dreptul intersecției șoselei Nicolina spre Socola, înainte de a se intra în rond. Un alt treilea semafor este amplasat în zona intersecției cu bulevardul Socola și rond pentru cei care vin dinspre Bucium. Acestea sunt cele trei semafoare pe care municipalitatea le are în vedere în această perioadă pentru a fi puse in functiune.

„Un semafor este la linia de tramvai, rolul acestuia este de a permite celor dinspre Nicolina să iasă mai ușor. La ai doilea semafor se va sta cum se stă la cel actual de la trecerea pentru pietoni dinspre Nicolina. Nu se pierde nimic, însă nu se mai intră brusc în intersecție. Al treilea semafor este cel de la bulevardul Socola, care la un moment dat se oprește ca să permită celor ce vin din partea respectivă să iasă”, a spus viceprimarul Radu Botez.

În dreptul Șoselei Naționale vor apărea 4 benzi în loc de trei ca până în prezent. Va apărea o bandă în plus, care va permite stocarea pe două benzi și nu pe una ca acum. Marele câștig în zona rondului din Podu Roș ar fi în special îmbunătățirea traficului dinspre Nicolina spre centru.

Vor apărea sensurile unice

În perioada următoare ar urma să se treacă și la implementarea unei noi măsuri în zonă, respectiv transformarea splaiurilor în sensuri unice. Municipalitatea a arătat că în acest fel traficul în intersecția din Podu Roș ar fi mult mai fluent, iar șoferii nu vor mai fi nevoiți să facă rondul și să aglomereze întreaga zonă.
Este vorba de traseul Podu de Piatră- Cantemir- Podu Roș- Tudor Vladimirescu- Metalurgie- Pod Sf. Ioan. Proiectul prevede ca Splai Bahlui Mal Stâng să fie destinat ca bandă unică pentru șoferii care pleacă dinspre Podu de Piatră spre Podu Roș și apoi mai departe spre Tudor Vladimirescu și Metalurgie. Totodată, Splai Bahlui Mal Drept va fi folosit ca bandă unică pentru cei care vin din sens invers. Astfel, pe lângă intersecția din Podu Roș, alte artere precum Bulevardul Primăverii sau Țuțora vor fi ceva mai libere, iar circulația rutieră va fi mai fluentă.

Până acum, cei care veneau dinspre Podu de Piatră spre Podu Roș, circulau pe Splai Mal Drept și făceau rondul pentru a putea pleca mai departe spre Țuțora și Tudor Vladimirescu. După ce sistemul va fi implementat, șoferii vor circula pe Splai Mal Stâng și nu vor mai fi nevoiți să intre în rondul din Podu Roș pentru a merge mai departe. Prin montarea semafoarelor respective și ulterior a instituirii sensurilor unice, cei care vin dinspre CUG- Nicolina nu vor mai fi nici ei afectați de afluența de autoturisme, circulația rutieră urmând a fi mult mai fiabilă.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here