O nouă sedință si noi măsuri în Iași

0
635

Dată fiind evoluția situației la nivel național și internațional, primarul Mihai Chirica a convocat astăzi, 20 martie, la Palatul Roznovanu, o nouă ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență destinată luării unor măsuri de prevenire a infecției cu noul coronavirus SAR-COV-2 (care provoacă maladia COVID-19) în municipiul Iași.

Măsuri luate astăzi de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași:

  1. Intensificarea monitorizării mijloacelor de transport în comun și a stațiilor acestora, a piețelor, parcurilor publice, piațetelor, locurilor de joacă pentru copii și a locurilor de agrement și picnic, în vederea interzicerii aglomerărilor de persoane.

Este interzis ca numărul maxim de pasageri admiși în mijloacele de transport în comun să fie mai mare decât numărul de locuri pe scaune.

Accesul publicului în piețele agroalimentare (Alexandru cel Bun și Nicolina) este permis în limita a 100 de persoane. Fluxul de cumpărători va fi dirijat și controlat de la intrare până la ieșire și nu va dura mai mult de 30 de minute pentru fiecare serie.

Toți comercianții din piețele agroalimentare au obligația de a purta măști și mănuși de unică folosință, care vor fi schimbate de minim două ori / tură.

În piațete, parcuri și locuri de agrement numărul maxim de persoane prezente concomitent nu trebuie să depășească 100 de persoane.

2. În cel mai scurt timp posibil spitalele din subordinea Municipiului Iași, respectiv Spitalul Clinic de Recuperare și Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, vor asigura un stoc de urgență cu materiale de dezinfecție și echipament (măști de protecție, combinezoane etc.).

3. Direcția de Asistență Socială va transmite către Spitalul Clinic „Dr. C. Parhon” 50 de cutii cu mănuși chirurgicale și 500 de măști de protecție, către Poliția Locală 250 de măști de protecție, iar către TermoService SA 200 de măști de protecție.

4. Direcția de Asistență Socială va achiziționa o cantitate de 500 de kilograme de pânză în vederea confecționării de măști de protecție.

5. În cazul în care se vor identifica persoane fără adăpost, altele decât cele aflate în evidența Direcției de Asistență Socială, vor fi identificate spații de cazare pentru acestea (cămine sau terenuri pentru amplasarea de corturi).

6. Comercianții care își desfășoară activitatea în module stradale trebuie să se limiteze strict la spațiul modulului respectiv. Se interzice orice act de comerț sau expunere de mărfuri în afara acestuia.

7. Activitatea de construcții de pe șantierele publice, cât și de pe cele private trebuie să respecte cu strictețe prevederile din Ordonanța Militară. Beneficiarii și antreprenorii au obligația de a păstra distanța de doi metri între lucrători, iar acolo unde procesul tehnologic nu permite aceasta, muncitorii trebuie să poarte măști și mănuși de protecție.

8. Începând din noaptea de 20 spre 21 martie 2020 începe activitatea de dezinfecție a spațiilor publice (pasaje, piețe publice, piațete, grupuri sanitare etc), utilizând soluții de dezinfecție pe bază de clor. Celelalte măsuri luate anterior rămân valabile.

9. Se va propune spre aprobare Consiliului Local un proiect de Hotărâre prin care persoanele care stau în chirie în spațiile aflate în proprietatea municipalității și care nu respectă regulile cuprinse în Ordonanța Militară privind autoizolarea, pe lângă rigorile legii, să li se poată și rezilia contractul de închiriere, imediat după încetarea stării de urgență.

10. Se interzice utilizarea zonelor de picnic sau a oricărei alte zone publice pentru agrement, grătare, întruniri, petreceri etc.

Ședința de astăzi este a șaptea a Comitetului Local pentru Situații de Urgență cu această problematică după cele din 29 ianuarie, 24 februarie, 9, 11, 15 și 17 martie și vine în continuarea și completarea deciziilor luate deja de municipalitate și de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență pe teritoriul României și în contextul stării de urgență instituite la nivel național.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here