Ordonanța militară face victime: Preotul din Dumbrăvița-Ruginoasa a fost amendat si slujba întreruptă de polițiști

0
4548

În plină pandemie de coronavirus și stare de urgență, un preot de la o parohie din judetul Iasi  a fost amendat de poliție, după ce le-a permis credincioșilor să asiste in numar mare, în interiorul bisericii, la Sfânta Liturghie. Este vorba despre preotul  Emanuel -Dumitras Tenchiu de la Dumbrăvița, comuna Ruginoasa, care a incalcat prevederile ordonantei militare, adunand in biserica mai multi  enoriasi decat prevad reglementarile legale.

„La data de 22.03.2020, orele 09:35, patrula din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Pașcani de pe zona Sud-Est, formată din Ag. șef Gherasim Daniel și ag. Ailenei Lucian, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din satul Dumbrăvița, comuna Ruginoasa, județul Iași, preotul paroh Penchiu Emanuel (Tenchiu-nota red) a oficiat activități religioase în interiorul bisericii cu un număr de 52 de persoane, motiv pentru care slujba  a fost întreruptă, persoanele au fost evacuate din biserică, iar preotul Penchiu Emanuel  a fost sancționat contravențional cu suma de 5.000 de lei pentru încălcarea prevederilor ordonanței Militare nr. 1/2020.”, anunță IPJ Iași.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here