Măsuri speciale de protecție a personalului medical

0
157

Conducerea județului Iași acordă maximă atenție protecției medicilor care în această perioadă sunt expuși contaminării cu Covid – 19.

Consiliul Județean va demara achiziția de teste rapide de diagnosticare a infecției cu Coronavirus, măști FFP 3- care s-au dovedit a fi cele mai eficiente- și echipamente speciale pentru cadrele medicale din spitalele din subordine, materiale sanitare care vor oferi protecție maximă în ceea ce privește transmiterea Covid 19.

În acest sens, președintele Consiliului Județean Iași va convoca plenul CJ în vederea alocării  sumei de două milioane de lei, necesară achiziționării de măști, combinezoane, teste rapide și aparate de dezinfecție.

”Este un proiect pe care l-am inițiat și care ar trebui replicat în toată țara. Toate cele șase unități medicale din subordinea Consiliului Județean sunt spitale regionale. Adresabilitatea este foarte mare. Medicii de aici sunt extrem de expuși în fața virusului, ei tratând pacienții aduși din mai multe județe. Nu pot ști cu precizie trecutul sau traseul exact al unui pacient. Până acum, doar cadrele de la Spitalul de Boli Infecțioase au tratat bolnavi cu coronavirus, însă este posibil ca în zilele următoare și Spitalul de Neurochirurgie să preia astfel de pacienți, acesta fiind desemnat pentru linia a doua de intervenție.

Trebuie să avem grijă și să ne protejăm med   icii pentru că de ei depind viețile tuturor. Situația de la Suceava, unde zeci de cadre medicale sunt infectate și există riscul închiderii unui întreg spital, nu trebuie să se mai întâmple. De aceea, am convocat întrunirea consilierilor județeni.

În primă fază vom achiziționa 15 mii de măști FFP 3, combinezoane speciale, cinci mii de teste rapide pentru personalul din spitale și 250 de aparate de dezinfecție, pentru saloanele de la Spitalul de Boli Infecțioase, cele de la Pneumoftiziologie și de la Spitalul de Neurochirurgie.

Sănătatea tuturor depinde de grija pe care o acordăm celor care ne tratează. Vom răspunde afirmativ oricărei solicitări din partea unităților medicale”, a spus președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Avantajul testelor rapide este dat de faptul că pot fi făcute foarte ușor și în număr foarte mare, față de cele folosite acum. În plus rezultatul este obținut în numai 15 minute. Un astfel de test asigură o detectare rapidă a celor infectați și sunt foarte ușor de citit. Totodată, pentru administrarea acestora la scară largă nu este necesar personal specializat sau aparatură specială. Utilizarea acestor teste va permite luarea unor măsuri într-un timp foarte scurt.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here