O NOAPTE FURTUNOASĂ, al treilea spectacol al Naționalului ieșean, oferit online

0
541

Teatrul Național Iași continuă să ofere celor de acasă posibilitatea de a viziona online cele mai bune spectacole din stagiuni trecute sau din prezent. Începând de astăzi, 24 martie, timp de o săptămână, iubitorii de teatru au ocazia să (re)vadă  „O NOAPTE FURTUNOASĂ” de I.L.Caragiale, un spectacol cu două nominalizări la Gala Premiilor UNITER din 2011:

Alexandru Dabija pentru regia spectacolului,

Petronela Grigorescu pentru rolul Veta.

În cadrul aceleiași ediții, Teatru³, spațiul de joc al acestui spectacol, a primit Premiul special pentru proiecte inedite și realizări remarcabile.

Spectacolul poate fi vizionat pe canalul de YouTube al Teatrului Național Iași sau pe site-ul acestuia, la secțiunea Noutăți:

https://studio.youtube.com/video/92suTrIXBaY/edi

t https://www.teatrulnationaliasi.ro/noutati/O-NOAPTE-FURTUNOAS%C4%82—VIZIONARE-ONLINE–605.html

Distributia: Petronela Grigorescu, Haruna Condurache, Călin Chirila, Florin Mircea, Dumitru Năstrușnicu, Cosmin Maxim, Doru Aftanasiu

Regia: Alexandru Dabija

Scenografia: Dragos Buhagiar

Caragiale iubea Iașul și teatrul de aici. De aceea, la scurt timp după ce a scris piesa „O noapte furtunoasă”, a citit-o la Iași. În scrisoarea către poetul Avram Steuerman-Rodion, în 1907, caragiale scria: „…eu cu sufletul sunt mai mult ie­şean decât bucureştean, deşi de fel sunt ploieştean (…). E uşor de explicat: în Iaşi mi s-a deşteptat mai întâi dra­­gostea de patrie şi de artă şi de altele ale lumii (…) şi cât de mult e d-atunci!”.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here