Consilierii judeţeni PNL şi PMP au depus două proiecte pentru sprijinirea personalului medical în lupta cu COVID-19

0
525

Astăzi, 25 martie 2020, consilierii judeţeni ai Partidului Național Liberal și ai Partidului Mișcarea Populară, au depus la Consiliul Județean două proiecte de hotărâre privind sprijinirea personalului medical în lupta împotriva COVID-19.

Primul proiect prevede acordarea de stimulente financiare lunare personalului medicale și de specialitate aflat în prima linie în combaterea epidemiei de coronavirus, al doilea proiect reprezinta aprobarea achizitiei de echipamente de protectie PPE și a unui aparat de testare real time PCR pentru a crește capacitatea de testare a infecţiilor cu coronavirus.

„În fața acestei lupte care se intensifică pe zi ce trece, administrația locală trebuie să fie alături de cadrele medicale și de personalul de specialitate pentru a le oferi sprijin și protecție. Le mulțumim pentru curajul lor  și pentru ceea ce fac pentru noi toți. Facem un apel la Colegiul Medicilor din Iaşi sa facă publice rezultatele sondajului privind necesarul de materiale pentru personalul medical,  ajutandu-ne astfel să asiguram resurse financiare suficiente.

Facem un apel la președintele Consiliului Județean să înțeleagă că prioritățile s-au schimbat și că eforturile și resursele  instituției pe care o conduce trebuie direcționate către combaterea pandemiei la nivel local. Partidul Național Liberal cere preşedintelui CJ Iaşi să nu blocheze aceste proiecte importante care au susținerea a 15 consilieri, mai mult decât limita stabilită prin lege de o treime din numărul total de consilieri”, se arata in comunicatul PNL Iasi, semnat de Romeo Vatră, lider de grup al consilierilor judeţeni PNL Iași.

 

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here