Cât efort este indicat să faceți în timpul pandemiei de COVID-19? Iată sfaturile unui cardiolog sportiv

0
204

Pandemia cu noul coronavirus (COVID-19) îi forțează pe mulți să stea în casă. Sportivii, atât amatori, cât și profesioniști, se antrenează în propriile locuințe, dar specialiștii îi sfătuiesc să nu exagereze cu exercițiile.

Laurent Chevalier, cardiolog la Centrul de Medicină Sportivă Bordeaux-Merignac, le recomandă oamenilor să nu-şi forţeze limitele în această perioadă, deoarece riscurile sunt mari.

„Efortul intens este o mare problemă în timpul unei epidemii virale, cum traversăm noi. Infecţiile virale nu sunt compatibile cu efortul, iar oamenii trebuie să înţeleagă asta. Riscul creşte odată cu durata efortului şi intensitatea acestuia. Sfatul meu pentru oameni este să nu facă un efort mare şi să rămână sub 80% din frecvenţa lor cardiacă maximă. Le recomand să evite şedinţele de antrenament mai lungi de o oră”, a spus medicul francez pentru presa franceză.

De asemenea, Laurent Chevalier a vorbit și despre cei care au simptome specifice COVID-19 și modul în care ar trebui să abordeze situația.

„Oamenii care au febră sau dureri musculare trebuie să stopeze orice activitate fizică şi să ia o pauză de opt zile. Este o regulă de aur stabilită în 2006 de către Clubul Cardiologilor Sportivi, dar care am văzut că este ignorată frecvent. Riscul este moartea subită. Un asemenea virus se propagă în muşchiul cardiac, produce o aritmie, iar efectul poate fi devastator”, a explicat Laurent Chevalier.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here