Management militar la spitalul din Suceava

0
479

Managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost preluat de o echipă formată din patru ofițeri ai Armatei Române, informează Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat. Un detașament de militari va participa la misiuni de decontaminare a spitalului și a drumurilor de acces.

„Patru militari din Ministerul Apărării Naționale vor asigura managementul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Echipa, care va asigura managementul medical și operațional al unității sanitare, va fi constituită din manager – colonelul medic Daniel Derioiu, director medical – locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, șef al logisticii – maior Lupașcu Bebi, iar ofițer de stat major locotenent-colonel Cristian Mihoci. Vom reveni cu mai multe informații. Le dorim mult succes si îi asigurăm de respectul și prețuirea noastră! #Româniafiiputernică”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Apărării Naționale.

„Începând cu data de 31 martie 2020, în baza ordonanțelor militare emise până în prezent, efective ale structurilor militare din Armata României s-au alăturat efortului colegilor și personalului Ministerului Afacerilor Interne pentru a pune în practică măsurile de prevenire și răspândire a virusului COVID-19. În acest context, pe raza municipiului Suceava, aproximativ 100 de militari din Brigada 15 Mecanizată ,,Podu Înalt” din Iași și Brigada 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc acționează în sprijinul populației, alături de colegii din Poliția și Jandarmeria Română.
Totodată, pentru sprijinul autorităţilor locale din judeţul Suceava, Ministerul Apărării Naționale a dispus ca un detașament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, să acționeze, începând de vineri, 3 aprilie, în sprijinul autorităților locale din municipiul Suceava pentru decontaminarea și dezinfectarea căilor rutiere.

De asemenea, în perioada 04-05 aprilie 2020, militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din București, vor distribui aproximativ 700 de pachete cu produse alimentare și produse de igienă persoanelor vârstnice din județul Suceava astfel: mâine, 4 aprilie, ne vom deplasa în localitățile Adâncata, Ipotești și Moara, iar duminică, 5 aprilie, în municipiul Suceava”, se precizeaza in comunicatul MAN.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here