Deputatul Petru Movilă solicită susținere financiară pentru medicii de familie

0
655

Deputatul  Petru Movilă le-a solicitat premierului Ludovic Orban și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru să se ia in calcul aplicare un proiect de susținere financiară a medicilor de familie.

„La începutul săptămânii am avut discuţii telefonice cu premierul Ludovic Orban şi Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre luarea în calcul şi introducerea în lista de susţinere financiară a medicilor de familie şi asistenţilor de la cabinete cu măcar 150-200 de euro, dacă nu se poate cu 500 de euro. Mi-au promis că vor analiza propunerea, au afirmat că şi ei se gândesc la o soluţie.

Zilele acestea am transmis şi solicitarea oficială către premier şi ministrul fondurilor europene, argumentând decizia prin faptul că şi medicina de familie este expusă în fata COVID-19. În timpul stării de urgenţă, rolul medicinei primare este de a supraveghea starea de sănătate a pacienţilor neinternati, fie că sunt sau nu purtători de COVID-19, fiind primul contact cu sistemul de sănătate, mai ales în zonele unde spitalele sunt în carantină sau unde unităţile medicale sunt la distanţă, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori în mediul rural. Să nu uităm că majoritatea asistenţilor medicilor de familie sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, fără spor de vechime şi grad principal, fără bonuri de masă sau tichete de vacanţă.”, a spus Petru Movilă.

 


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here