Primăria continuă să ofere sprijin persoanelor vulnerabile

0
261

Primăria Municipiului Iași continuă acțiunile de sprijinire a persoanelor vulnerabile în aceste condiții dificile generate de pandemia COVID-19. Astfel, municipalitatea, prin Direcția de Asistență Socială (DAS) și o serie de parteneri au continuat distribuirea de alimente, produse de igienă, articole de îmbrăcăminte și încălţăminte etc. pentru persoanele singure, fără venit sau cu venituri reduse, vârstnice vulnerabile sau fără adăpost.

În perioada 24 – 30 aprilie, echipele DAS au identificat 540 de persoane singure sau familii fără venit sau cu venituri reduse și care se află în autoizolare. În perioada menționată au fost furnizate, la domiciliu, ajutoare alimentare (gratuite) pentru patru familii fără venituri. Totodată, 36 persoane sau reprezentați ai unor familii fără venit au fost informate cu privire la modalitățile de acordare a beneficiilor sociale, iar alte 500 de persoane autoizolate au primit informații privind obligația de respecta prevederile legale cu privire la autoizolare, regulile privind igiena, serviciile puse la dispoziție de DAS etc.

Municipalitatea continuă să ajute și persoanele vârstnice aflate în nevoie. Astfel, în perioada 24 – 30 aprilie au fost identificate 106 persoane cu vârsta peste 65 de ani care nu au susținători și nici altă formă de ajutor. Angajații municipalității au făcut pentru acestea 29 de aprovizionări cu alimente și două livrări de medicamente. De asemenea, au fost distribuite 56 de pachete asigurate conform Hotărârii Consiliului Local 105 / 2020.

Totodată, șapte persoane au primit gratuit hrană caldă prin intermediul cantinei Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, iar două persoane vârstnice au primit hrană caldă, contra cost, prin intermediul Alma Catering SRL. Pe 28 aprilie a avut loc și o livrare de produse de igienă și curățenie, produsele fiind donate de Casa Lebăda SRL.

Nu în ultimul rând, 2.460 de persoane vârstnice au fost consiliate telefonic de către cadrele medicale din serviciile de specialitate ale DAS.

Tot în perioada 24 – 30 aprilie, DAS a identificat 142 de persoane fără adăpost, acestea fiind cazate în centrul din C. A. Rosetti (67) și în centrul temporar de la Baia Populară (75). Acestora, Primăria le-a oferit hrană, pachete de igienă, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și posibilitatea de a apela la personal specializat (asistent social, îngrijitor, asistent medical). De menționat faptul că beneficiarii centrului din C. A. Rosetti au intrat în autoizolare voluntară din data de 8 martie, iar cei ai centrului de la Baia Populară -din data de 26 martie. La ambele centre, paza este asigurată de Poliția Locală, în regim non stop.

Pentru persoanele vârstnice autoizolate la domiciliu, lipsite de sprijinul familiei sau al unui aparținător, angajații DAS se vor deplasa la domiciliu pentru a primi lista cumpărăturilor și banii, iar în aceeași zi produsele necesare vor fi livrate solicitanților. În acest sens există și un număr de telefon care poate fi apelat nonstop, în caz de necesitate: 0770.448.993. În același scop, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 18.00, mai sunt disponibile două numere de telefon: 0770.205.740 și 0770.882.824. Cheltuielile pentru alimente vor fi suportate de persoanele care solicită ajutor, iar angajații DAS vor acorda sprijin pentru evitarea deplasărilor și a locurilor aglomerate în vederea reducerii riscului de infectare.

Pentru persoanele care au nevoie și de donații în medicamente sau / și alte produse, DAS va contacta și fundații, asociații și companii disponibile să doneze. Companiile sau ONG-urile care vor să se alăture acestui demers sunt rugate să folosească adresa de e-mail [email protected]

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here