ANI a decis: Un consilier local din Belcești în stare de incompatibilitate şi conflict de interese

0
2354

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese în materie administrativă în cazul a 7 aleși locali, dintre care și un consilier local din județul Iași.

Este vorba despre Corneliu Popescu, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Belcești.

In ce a constat incompatibilitatea consilierului Popescu?

În perioada 29 noiembrie 2017 – 16 ianuarie 2020 a exercitat simultan calitatea de consilier local și funcția de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei structuri aflate în aparatul de specialitate al primarului, fiind obținute venituri impozabile în valoare de 81.918 lei.  Corneliu Popescu lucrează la Biblioteca Belcesti de de aproape 30 de ani, iar in noiembrie 2017 a a ajuns consilier local  (după decesul unui coleg de partid). Astfel, cumuland cele doua functii, consilierul Corneliu Popescu a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) și ale art. 91, alin. (3) din Legea nr. 161/2003.

Primarul comunei Belcești, Constantin Ciobanița susține că Primăria nu are nicio vină și nicio răspundere în această situație. Acesta spune că ”răspunderea pentru această situație este a partidului care l-a propus și a persoanei în cauză”.

Agentia Nationala de Integritate a precizat că persoanele evaluate, inclusiv Corneliu Popescu, au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare in apărarea lor, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

 

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here