Albița: S-au întors acasă medicii și asistentele care au fost în spitalele de peste Prut

0
440

În Vama Albița unde a avut loc întâmpinarea echipei de medici și asistenți români care a revenit din misiunea din Republica Moldova.Echipa a fost formata din  42 de cadre medicale, medici și asistente medicale,  13 cadre medicale fiid din Iași, specializate în medicina de urgenta si ATI.

Cadrele medicale din România au sprijinit personalul medical de peste Prut, personal care se află în prima linie de luptă împotriva epidemiei de coronavirus. La evenimentul din Vama Albița  au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și șeful  Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

 

Şeful Executivului a mulţumit cadrelor medicale pentru efortul depus şi riscurile asumate „Primiţi recunoştinţa noastră pentru curajul pe care l-aţi avut, pentru efortul pe care l-aţi depus, pentru riscurile la care v-aţi expus şi pentru faptul că aţi făcut un lucru extrem de bun pentru fraţii noştri de peste Prut. Vă mulţumim, vă suntem recunoscători şi sunt convins că vom fi alături să vă urăm succes şi în alte misiuni de felul acesta”, a afirmat Ludovic Orban.

Șefa UPU SMURD Iași, prof. Dr Diana Cimpoeșu, a declarat că medicii ieșeni, de la urgențe, au lucrat la Chișinău la cazurile de terapie intensivă, deoarece acolo erau aduse cazurile din toată țara.

„Revenim cu bine la Iaşi cu cei 13 medici și asistenți de medicină de Urgentță și ATI, care au încheiat cu succes misiunea medicală în Republica Moldova“, a spus prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here