Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a început vizita de lucru în Germania

0
336

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a început luni vizita oficială în Germania.

Agenda vizitei include discuții cu ministrul federal al Muncii și Afacerilor Sociale,   Hubertus Heil, cu ministrul federal al Alimentației și Agriculturii, Julia Klockner, și vizite la ferme de sparanghel din landul Brandenburg, urmate de discuții cu reprezentanții Uniunii Fermierilor Germani.

În debutul vizitei de lucru, demnitarul român a avut deja o întrevedere cu șeful Proiectului Faire Mobilitat, domnul Dominique John, și cu  Szabolcs Sepsin, consilier în cadrul aceluiași proiect. Discuțiile au vizat principalele probleme cu care se confruntă cetățenii români care lucrează pe teritoriul Germaniei, din punct de vedere al legislației muncii și al condițiilor contractuale, dar și sprijinul pe care centrele de consiliere ale acestei organizații îl acordă cetățenilor români prin rețeaua de consiliere a Fair Mobilitat.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a cerut informații privind contractele de muncă, perioada de preaviz, modalitatea de decontare a transportului dus-întors, asigurarea medicală, condițiile de cazare, precum și despre cele mai frecvente motive pentru care românii reclamă condițiile de muncă.

Tot în cursul acestei zile este programată și întrevederea cu ministrul federal al Alimentației și Agriculturii, doamna Julia Klockner.

Vizita de lucru în Germania se va încheia marți seară.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here