FOTO-VIDEO: Incendiu de amploare la o fabrică din zona Moara de Vânt

0
1339

În urmă cu puţin timp s-a produs un incendiu în Iasi, în zona Podu de Fier spre Moara de Vânt, la o fabrică de textile. Incendiul s-a propagat şi la acoperişul a trei locuinţe învecinate. La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale dotate cu apă și spumă, o cisternă cu apă, un echipaj de prim-ajutor, o platformă de intervenţie. De asemenea s-a implicat şi Salubris, care a trimis cisterne să aducă  apă pentru a ajuta pompierii.

Circulaţia în zona nu este permisă. Echipajele de poliţie şi jandarmi nu permit accesul şi continuă să redirecţioneze autoturismele aflate pe străzile din proximitatea incendiului.

„ISU a fost solicitat să intervină pentru stingerea unei fabrici, unei locuinţe şi a unei anexe. În aceste momente intervin 55 de pompieri. Au fost afectați aproximativ 1.500 mp”, a declarat reprezentantul ISU.

S-a emis avertizare prin sistemul Ro-Alert pentru degajări mari de fum

„Incendiu major cu degajări mari de fum produs la Depozitul de Materiale Textile din municipiul Iași, Stradela Vântu, nr.3. Ocoliți/ evitaţi zona. Lăsaţi libere căile de acces pentru accesul forţelor de intervenţie. Respectaţi recomandările dispuse de autorităţi, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona expusă, restricţii rutiere sau rute ocolitoare. Luați măsuri de autoprotecţie. Închideţi uşile şi ferestrele, astupați gurile de aerisire”, se arată în avertizarea transmisă de ISU Iași prin sistemul Ro-Alert.

Municipalitatea, alături de pompieri în stingerea unui incendiu puternic

Astăzi, 26 mai, în jurul orei 17.30, un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de materiale textile din stradela Vântu nr. 3 – 5, aparținând SC Timtex Company SRL. Focul s-a extins și la câteva case din apropiere, suprafața afectată fiind de aproximativ 250 de metri pătrați. Din fericire, nu au existat victime.

Pentru stingerea incendiului au fost mobilizate cinci autospeciale și o autoscară ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași, iar pentru eventualele măsuri de prim ajutor a fost trimisă și o ambulanță SMURD.

Municipalitatea s-a mobilizat pentru a susține eforturile pompierilor. Astfel, echipajele acestora sunt ajutate cu cisterne de echipe ale Salubris SA, Servicii Publice SA și Citadin SA, precum și de autovehicule de intervenție ale unor instituții de stat și companii private.

Și la această oră circulația autovehiculelor în zonă este redirecționată de echipaje ale Poliției și Poliției Locale Iași.

În acest caz a fost emisă și o avertizare prin sistemul Ro-Alert privind degajări semnificative de fum, astfel că situația este și în atenția Gărzii de Mediu.

„Vom caută soluții astfel încât cei afectați sa nu rămână in stradă, să îi adăpostim și să le asiguram paza bunurilor personale. De asemenea, vom încerca să îi ajutăm să își repare locuințele afectate de incendiu. Îmi pare rău pentru cele întâmplate și mulțumesc forțelor de ordine care au acționat prompt!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here