ANAF va relua popririle bancare care au fost suspendate din cauza pandemiei

0
400

Incepând cu 26 iunie, ANAF va relua popririle bancare și va activa sistemul e-Popriri. Acest sistem implică o înființare și o ridicare mai rapidă a popririlor bancare, precum și reținerea din conturi exact a sumelor datorate, fără a se mai depăși sumele trecute în titlurile executorii.
ANAF a confirmat că ambele măsuri se vor aplica după ce încetează suspendarea popririlor.

„Astfel, ulterior termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență, măsurile de executare silită prin poprire vor începe sau se vor continua conform dispozițiilor legale în vigoare, aplicându-se în mod corespunzător prevederile Ordinului Ministrului Finanțelor Publice 1.665/2020. Ținând cont de cele de mai sus, menționăm că implementarea sistemului informatic e-Popriri se va realiza după împlinirea termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență ”, a precizat ANAF.

Sistemul e-Popriri va automatiza înființarea și ridicarea popririlor bancare. Astfel, popririle se vor institui și ridica în timp real. Prin e-Popriri se va evita situațiile în care din conturi sunt reținute sume mai mari decât cele ce trebuie recuperate. Aplicația ar fi trebuit să devină funcțională din 27 martie, dar nu s-a putut din cauza crizei de coronavirus. Guvernul a suspendat popririle bancare pentru datorii fiscale atât cât a durat starea de urgență și starea de alertă, respectiv până pe 26 iunie.

 

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here