CSM a admis cererea de apărare a reputaţiei profesionale a unui judecător iesean

0
758

Tribunalului Iaşi, prin purtătorul de cuvânt-judecător Elena Raluca ISEPCIUC, a transmis un comunicat prin care aduce la cunoştinţă că, în data de 4 iunie 2020, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de apărare a reputaţiei profesionale formulată de judecătorul  Tribunalului Iaşi, GEORGIANA-LIVIA ŞTEFAN.

„Totodată, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu, a hotărât apărarea independenţei aceleiaşi doamne judecător. Soluţia Secţiei pentru judecători a vizat, în esenţă, campania mediatică virulentă împotriva doamnei judecător GEORGIANA-LIVIA ŞTEFAN, campanie declanşată în urma unui comunicat de presă al Uniunii Naţionale a Barourilor din România care a descris fapte fără corespondent în realitate sau prezentate distorsionat” – se precizeaza in comunicatul Tribunalului Iasi.

Reamintim ca la data de  3 martie 2020, Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) reacţiona la un caz considerat şocant de la Tribunalul Iaşi, unde o judecătoare nu i-ar fi permis unui avocat-Gheorghe Potomeanu, care se simţea rău, să părăsească sala de judecată şi l-ar fi amendat cu 5000 de lei, chiar dacă acesta a leşinat.

După o lună, printr-un comunicat de presă, Tribunalului Iaşi preciza că informaţiile apărute în spaţiul public la început de martie, potrivit cărora un avocat ieşean a leşinat în sala de judecată, nu sunt adevărate, aspect ce poate fi probat prin imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate în sala de şedinţă a Tribunalului Iaşi şi pe holurile instituţiei. Mai mult, judecătoarea ce conducea şedinţa, Georgiana Ştefan, l-ar fi amendat pe apărător pentru atitudinea sa nepotrivită, avocatul Gheorghe Potomeanu adresându-se intanţei pe un ton ridicat, insistent, potrivit comunicatului.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here