Serviciul Judetean de Ambulanţa Iaşi participă la protestul naţional

0
401

Astazi, 10 iunie 2020 are  loc un protest naţional organizat de Federaţia Naţională Sindicala „Ambulanta” din România la care vor participa Serviciile Publice de Ambulanţă din toate judeţele, printre care şi Ambulanta Iaşi.

„Prin prezenta, vă informăm că în data de 10 iunie a.c., începând cu ora 10.00 până ora 12.00, se va desfășura un protest naţional organizat de Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România, susținută de organizațiile sindicale județene membre din toate Serviciile Publice de Ambulanță. Protestul se va desfășura conform comunicatului atașat, care cuprinde detaliile și motivele organizării protestului. Acest protest, este prima formă de acțiune sindicală, urmând ca decizia continuării acțiunilor sindicale să fie luată în funcție de rezultatele obținute.”, se arată în comunicatul transmis de Serviciul Public de Ambulanţă.

Motivele organizării protestului

Gheorghe Briscaru, preşedintele Sindicatului de Ambulanţă Iaşi a transmis ca protestul se va organiza  în curtea unităţii. Acesta a fost declanşat de nemulţumirile legate de oferirea stimulentului pentru personalul medical care a luptat în linia întâi, în contextul pandemiei cu coronavirus.

„În curtea unităţii vom face un protest declasat de nemulţumirile noastre legate de oferirea stimulentului pentru personalul medical care a luptat în linia întâi. Noi am transportat pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus, dar nu am avut o evidentă clară a pacienţilor confirmaţi sau neconfirmaţi. Suntem o unitate care face transportul şi din alte judeţe, de la domiciliul pacientului la Iaşi . Noi ne-am expus la risc, am avut pacienţi care au vărsat, iar noi am şters. Tot personalul merită acest stimulent de risc. Dacă tot au trâmbiţat politicienii cu acest stimulent, să ni-l dea şi nouă. Noi făceam treaba şi aşa, însă, nu e corect că doar unii să primească şi noi nu. Totodată, vom protesta şi pentru schimbarea salariului asistentului de pe ambulanta”, sa spus  Gheorghe Briscaru, preşedintele Sindicatului de Ambulanţă Iaşi.

Protestul are loc la nivel naţional şi este asumat de FNSAR. Se vor respecta măsurile de distanţare şi protecţie în perioada stării de alertă.

Având în vedere nemulțumirea angajaților din Serviciile Publice de Ambulanță, respectiv a membrilor de sindicat reprezentați de Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România (FNSAR), urmare a deciziilor incorecte luate de forurile centrale de Stat (Președinție, Parlamentul României, Guvernul României și ministere), indiferența prin amânarea proiectelor care au impact asupra personalului și organizarea serviciilor de ambulanță, cât și indiferența văzută prin faptul că nu s-a răspuns la adresele înaintate oficial de o federație reprezentativă la nivel de servicii de ambulanță, federație recunoscută prin lege ca partener social, face că în urma epuizării a oricărei forme de adresare scrisă și fără răspuns asumat, conducerea Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România a luat decizia de a anunța începerea declanșării de acțiuni sindicale în urma nemulțumirilor angajaților pe care îi reprezintă și a acordului dat de membrii Consiliului Naţional al FNSAR.

Detalii

Protestul se va desfășura în Capitala și în toate serviciile de ambulanță, în data de 10 iunie (miercuri) a.c., între orele 10.00 – 12.00.

Acțiune la care vor participa toți președinții (liderii) organizațiilor sindicale membre în FNSAR și membrii Biroului Executiv FNSAR vor fi îmbrăcați în echipamentul de lucru cu vesta și șapca de protest, mănuși, mască și viziere.

Toate ambulantele vor purta afisul pe format A4 cu inscriptia vizibila „PROTEST NATIONAL” in fata dreapta jos, pe parbriz si in spate pe geamul din usa partea stanga. Protestatarii trebuie sa poarte afise tot format A4 cu inscriptia „EU PROTESTEZ”.

Se va respecta distanțarea între protestatari de minim 1,5 m. Organizarea și responsabilitatea organizării se va face cu respectarea prevederilor legale și revine membrilor Biroului Eexcutiv a fiecărei organizații.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here