Prima probă scrisă a Evaluării Naţionale, la Iaşi. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen

0
398

Astăzi, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naţionale în 175 de centre de examen constituite la nivelul judeţului Iaşi, dintre care 56 în mediul urban şi 119 în mediul rural. La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenţi 6536 candidaţi din totalul celor 7402 de absolvenţi ai clasei a VIII-a înscrişi la examen, procentajul prezenţei fiind de 88.3%.

În toate centrele de examen a fost asigurat personal medical. Nu a fost înregistrat niciun elev cu temperatura peste maximul admis, de 37.3oC, la intrare în centrul de examen. De asemenea, menţionăm că un elev de la Liceul cu Program Sportiv Iaşi este spitalizat, fiind caz confirmat de COVID-19, iar alţi 13 elevi se află în izolare la domiciliu. Elevii respectivi vor putea susţine cele două probe ale examenului în etapa specială, care se va desfăşura în zilele de 29 şi 30 iunie .

Niciun candidat nu a fost eliminat din examen

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Naţional de Politici și Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00. Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică). Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează și depun/transmit electronic și o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoștinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată și de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunţate sâmbătă, 27 iunie.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here