Focar de COVID-19 la două centre ale DGASPC Iasi . 39 de copii confirmaţi pozitiv

0
523

Un nou focar de infectare cu noul coronavirus este în două centre de asistenţă socială ale DGASPC Iaşi. La centrele rezidenţiale din Paşcani şi Verşeni, din județul Iași, 39 de copii au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Asta după ce săptămâna trecută, 16 angajați de acolo au fost confirmați cu SARS-CoV-2. Direcția de Sănătate Publică desfășoară o anchetă epidemiologică.

“Sunt copii din aceleaşi centre unde au fost şi angajaţi confirmaţi. Sunt 21 într-un centru şi 18 într-un centru”, a declarat astăzi Florin Ion, directorul DGASPC Iaşi.

Întrebat dacă aceştia au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, Florin Ion a explicat că situaţia este evaluată împreună cu reprezentanţii DSP şi că urmează să se ia o decizie.

Săptămana trecută, 16 angajaţi de la cele două centre au fost diagnosticați pozitiv în urma testării, iar atunci conducerea DGASPC anunţa că minorii vor fi testaţi în cursul acestei săptămâni.

“Sunt copii care nu au ieşit din luna martie din centru. Ceilalţi copii, cei care nu sunt confirmaţi, au fost separaţi, la unul dintre centre sunt 3 căsuţe de tip familial, s-au separat deja copiii, iar la Centrul Sfântul Neculai s-au separat pe etaje”, a explicat Florin Ion.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here