Detalii privind desfășurarea ultimei probe scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020

0
315

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – E)d): proba la alegere a profilului și specializării. Astfel, dintre cei 5624 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre disciplinele programate astăzi (Anatomie și  fiziologie umană, genetică și ecologie umană – 1103, Biologie – vegetală și animală – 613, Chimie anorganică – 177, Chimie organică – 82, Fizică – 310, Economie – 33 , Filosofie – 18, Geografie – 1852, Informatică – 451, Logică şi argumentare – 698, Sociologie -25 şi Psihologie – 77), s-au prezentat 5442 de candidaţi. 182  candidaţi au fost absenți.

Niciun candidat nu a fost înregistrat cu temperatură peste 37,3 ̊ C la filtrul epidemiologic.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați doi candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Nu s-au folosit subiectele de rezervă pentru nicio disciplină de examen.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here