Ministrul Costel Alexe: Peste 15-20 de ani, voi veţi conduce România

0
606

In cadrul unei festivităţi organizate de Inspectoratul Şcolar şi Primăria Iasi, ce a avut loc la Teatrul de Vară din Grădina Palas au fost premiati 68 de elevi care au obţinut medii de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat . Astfel, elevii au primit, pe lângă diplome şi plachete, şi pachete cu cărţi din parte ISJ Iaşi, iar Primăria a oferit tablete tuturor zecistilor din acest an. Premiile au fost oferite de către primarul Mihai Chirica şi inspectorul şcolar general Genoveva Farcaş, care au adresat şi câteva cuvinte atât elevilor, cât şi profesorilor, directorilor şi părinţilor prezenţi.

„Mă uit pe toate statisticile despre România pe care le citesc cu îngrijorare. Văd că stăm din ce în ce mai prost.N-am făcut ceea ce trebuie pentru ţară, n-am făcut ceea ce trebuie pentru voi, de aceea îmi este foarte greu să spun dacă am făcut ceea ce trebuie pentru ca voi să rămâneţi aici. Nimeni, dar absolut nimeni dintre cei care conduc această ţară, n-a făcut ceea ce trebuie. De aceea suntem aici, de aceea am ajuns să ne comparăm şi să ne mândrim pur şi simplu. Voi sunteţi perla coroanei, vârful aisbergului, dar problemele sunt dedesubt şi sunt mult mai grele. De aceea voi trebuie să vă luaţi acest rol, trebuie să începeţi să conduceţi lumea”, a spus primarul Mihai Chirica.

Inspectorul general Genoveva Farcaş i-a felicitat atât pe cei care au obţinut medii maxime, dar şi pe cei care au obţinut note de 10 la unele materii:

„Sunt 1.200 de elevi care au obţinut medii între 9 şi 10 la această evaluare, 450 de note de 10 la Limba română şi Matematică, sunt dovada unei munci şi a unei dăruiri deopotrivă a elevilor şi dascălilor noştri. Faptul că există aceste 68 de medii în acest an ne plasează în topul judeţelor ţării şi cu atât mai mult cu cât aceasta este performanţa cea mai bună din ultimii patru ani şcolari”- a precizat Genoveva Farcas.

La manifestare a fost prezent şi ministrul Mediului, Costel Alexe, ca reprezentant al Guvernului, care a ţinut sa spuna cateva cuvinte.

„Iaşul este un reper incontestabil pe harta educaţiei din România. Aceste rezultate aş vrea să le privim ca pe un sport de echipă. Sunteţi voi, sunt părinţii voştri şi, evident, din această echipă nu puteau să lipsească cei mai buni antrenori, adică profesorii. A spus-o şi domnul primar, a spus-o şi doamna inspector general, şi o spunem de fiecare dată şi trebuie să o înţeleagă toţi elevii României: incontestabil, peste 15 sau 20 de ani, voi veţi fi cei care veţi conduce România”, a mentionat ministrul Costel Alexe.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here