Colegiul „Ioan C. Ștefănescu” la „Școli de vară Rose – 2020”

0
899

În perioada 6-19 iulie 2020 , 16 elevi ai Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași participa la cursurile din cadrul proiectului „Școli de vară Rose – 2020” , inițiat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

În cadrul celor 12 programe de vară, opt elevi: Bucătaru Diana Elena, Buzatu Andreea Roxana, Popa Adelina Sebastiana, Musteață Alina, eleve in clasa a XII-a, Simeria Georgiana Ionela, elevă în clasa a XI-a, Apostol Liliana Ionela, Pașan Narcisa Elena, Petruță Georgiana, eleve în clasa a IX-a, vor participa la cursurile Facultății de Geografie-Geologie „Descoperim Pământul spre culmile cunoașterii! GEO-GEO!”; eleva Teleman Nicoleta Raluca, clasa a XII-a, va participa la „Școala de vară pentru Economiști – EconomIS”, organizată de Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. alți 3 elevi, Budeanu Simona Marcela, Ceicovschi Ionela și Nechita Maria Denisa din clasa a IX-a, vor participa la programul Facultății de Litere, „Vreau să fiu la Litere! – LiteraiIS”, eleva Stroescu Andreea Mihaela, clasa a IX-a va urma programul Facultății de Teologie Ortodoxă și Istorie, „Școală de vară în domeniul Teologiei Ortodoxe și Istoriei – TEOIST; elevul Costache Eduard, clasa a IX-a, va participa la activitățile din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport,  „Cum ajung profesor/antrenor? Școala de vară –  CAPA”;  Rață Clara Teodora, elevă în clasa a IX-a, va urma „De-ale viitorului: informatică și matematică – INFORMAT”, curs organizat de  Facultatea de Informatică și Matematică. De asemenea, elevul Simon David Petru, clasa a IX-a va parcurge programul „Școală de vară pentru Științe: program punte pentru tranziția de la liceu la universitate – Vara Științelor”, organizat de Facultatea de Biologie și Chimie.

Întrucât în contextul actual , cursurile vor fi în versiune on-line, pentru buna desfășurare a școlii de vară, elevii vor primi un kit care va conține o tabletă cu trafic de internet mobil inclus pe care aceștia o vor folosi în cadrul atelierelor de lucru și ca instrument de optimizare a învățării.

Dorința elevilor de a participa la programe atractive de învățare se regăsește și în mărturiile acestora: „Îmi doresc foarte mult să particip la cursurile Școlii de vară Rose – UAIC, deoarece sunt sigură că așa voi fi în contact direct cu profesorii din mediul universitar și astfel voi înțelege mai bine ce presupune să fii student, să mergi la facultate”, a spusTeleman Nicoleta Raluca, elevă în clasa a XII-a.

Directorul Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași- Liana Dolores Voinea mulțumeste pentru deschidere atât reprezentaților Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, cât și Inspectoratului Școlar Județean prin implicarea activă a inspectorului general  Genoveva Farcas și  prof. dr. Lesenciuc Mihaela-Inspector scolar pentru disciplina geografie.

 

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here