FOTO: Miniştrii Alexe şi Tătaru dau de pamant cu şeful CJ Iaşi

0
1236

Miniştrii Costel Alexe (Mediu) şi Nelu Tătaru (Sănătate), împreună cu prefectul Marian Grigoraş au fost prezenţi astăzi la Leţcani. În această localitate, Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi intenţionează de luni bune să ridice un spital mobil, dar până în prezent, doar pe hârtie. Iniţial, ei au vrut să vadă stadiul lucrărilor, dar au găsit porţile închise. Cert este faptul că vizita nu a fost făcută cu acordul CJ. În cadrul acestei vizite, Costel Alexe şi Nelu Tătaru au avut replici dure la adresa lui Maricel Popa, şefului CJ Iaşi. “Cea mai mare farsă din istoria medicală a Iaşului. Una dintre cele mai mari fraude pe care a dat-o PSD în pandemie”, a spus ministrul Alexe. Tot în cursul zilei de astăzi, la ora 9.00, Popa a susţinut o conferinţă de presă în care a lansat o serie de critici la adresa miniştrilor Alexe şi Tătaru.

„La Lețcani, unde amplasăm spitalul mobil, nu este casă fără stăpân. Nu vine Costel Alexe pe moşia lui şi face ce vrea. Acolo avem gestiune de milioane de euro. Nu poţi aşa să spui arogant că tu, ministrul Drujbă chemi presa la Leţcani. Sunt în derulare tot felul de proceduri legale, dar și tehnice și nu cred că este locul oportun pentru vizite cu caracter strict politic. Acolo nu sunt copaci de tăiat și nici capre negre de împușcat. Să faceţi ce, la Leţcani, domnilor? Să verificaţi spitalul lu’ Popa? Vă garantez că se va face. O să vă invit la inaugurare. La fel cum îi voi învita şi pe ministrul sănătăţii, dar şi pe prefect. Am pornit de la ideea de a face un spital suport pentru bolnavii de Covid astfel încât celelalte spitale ieșene să poată trata fără restricții ceilalți bolnavi din întreaga zonă a Moldovei. Să nu uităm că majoritatea spitalelor din Iași au caracter regional. Reamintesc că spitalul va avea capacitatea de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă”, a susţinut şeful CJ Iaşi.

Înainte de plecare, Nelu Tătaru a adăugat că dacă spitalul modular va funcţiona ca secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase, atunci avizul trebuie dat de către Direcţia de Sănătate Publică.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here