Vor fi modernizate încă 28 de spații de joacă pentru copii

0
419

 

Primăria Iași continuă programul de reabilitare și modernizare a spațiilor de joacă pentru copii. În acest sens, astăzi, 22 iulie,  a fost data limita de așteptare a ofertelor la o licitație pentru proiectarea și execuția de lucrări de reabilitare a 28 de astfel de spații. Suma pusă la dispoziție, de 6.040.930 lei, fără TVA (7.188.706,7 lei, cu TVA) este asigurată de la bugetul local.

Licitația a atras 2 oferte, depuse de asocierile SC Ischia SRL (lider de asociere) – SC Submit SRL (asociat) – SC Con Ted Company SRL (asociat) și SC Sport Play Systems SRL (ofertant unic) – SC Urba SRL (terț susținător), oferte care intră asfel în evaluare tehnică și financiară.

După desemnarea câștigătorului licitației, perioada de execuție este de 12 luni calendaristice de la data semnării contractului, din care trei luni realizarea serviciilor de proiectare și a documentației tehnico-economice și nouă luni execuția propriu-zisă a lucrărilor.

Modernizarea acestor spații de joacă a fost solicitată de ieșenii prezenți la ședințele de dezbatere publică a proiectului bugetului Municipiului Iași pe acest an.

Spațiile de joacă care vor fi reabilitate sunt:

– Parcul Expoziției (1.718 metri pătrați);

– bulevardul Independenței, nr. 30, bl. Y5 (320 metri pătrați);

– strada Stejar, nr. 55, bl. M1 (231 metri pătrați);

– strada Vasile Lupu, nr. 102, bl. G4 (300 metri pătrați);

– strada Vasile Lupu, nr. 96, bl. G2 (287,73 metri pătrați);

– strada Ciurchi (360 metri pătrați);

– strada Țepeș Vodă, PT 48 (430 metri pătrați);

– bulevardul Poitiers, nr. 27 (216 metri pătrați);

– strada Nicolina, bl. 1001 Articole (285 metri pătrați);

– Grădinița PP 4 – stradela Sf. Andrei, nr. 73 (144 metri pătrați);

– Grădinița PP 23 „Cuvioasa Parascheva” – șoseaua Națională, nr. 45 (S1=300 metri pătrați și S2=400 metri pătrați);

– Grădinița PP 9 – strada Otilia Cazimir, nr. 31 (300 metri pătrați);

– Grădinița PN 16 – strada Macazului, nr. 16 (300 metri pătrați; teren ușor în pantă);

– Grădinița PP 26 – Calea Chișinăului, nr. 21 (300 metri pătrați);

– Grădinița PP 11 – Calea Chișinăului, nr. 3 (300 metri pătrați);

– Grădinița PN 11 – strada Decebal, nr. 25 (300 metri pătrați);

– Grădinița PP 29 – strada Mihai Sturdza, nr. 69 (300 metri pătrați);

– strada Vasile Lupu, nr. 108A, bl. G6 (140 metri pătrați);

– strada Canta, nr. 58, bl. 480, sc. B (142 metri pătrați);

– aleea Basarabi, bloc L4 (217 metri pătrați);

– strada Profesor Ion Inculeț (265 metri pătrați);

– strada Mihai Sturdza (340 metri pătrați);

– strada Vasile Lupu, nr. 134 (313 metri pătrați);

– strada Izvor (212 metri pătrați);

– strada Anastasie Panu (200 metri pătrați);

– strada Codrescu, nr. 11A, bl. D1 (380 metri pătrați, din care 206 metri pătrați teren de sport);

– strada Săulescu (400 metri pătrați);

– strada Radu Vodă, nr. 16, bl. 770 (351 metri pătrați).

Lucrările de reabilitare vor consta în repararea, recondiţionarea sau înlocuirea, completarea elementelor lipsă, foarte deteriorate, ale celor care prezintă un grad ridicat de uzură sau pun în sau pericol siguranţa copiilor în timpul exploatării, precum şi redarea unui nou aspect coloristic materialelor din plastic şi componentelor foarte uzate, decolorate, şterse pentru spațiile de joacă care au echipamente existente, instalarea de echipamente de joacă noi acolo unde nu există, amenajarea suprafeței de joacă cu dale din cauciuc / tartran. Lucrările care urmează a fi efectuate au ca scop aducerea echipamentelor la starea lor iniţială, astfel încât să asigure atât securitatea în exploatare, cât şi revitalizarea completă a spațiilor de joacă.

La spațiile de joacă la care echipamentele nu mai pot fi recondiționate se solicită instalarea de echipamente de joacă și mobilier urban noi care corespund standardelor și normelor în vigoare. La spațiile de joacă la care echipamentele pot fi recondiționate se solicită împrospătarea imaginii ansamblurilor de joacă prin revopsirea componentelor decolorate sau şterse. Aceasta se va realiza cu vopsea specială, compatibilă cu vopseaua iniţială. La revopsirea materialelor decolorate din material plastic,  respectiv a tuburilor tunel sau a toboganelor tubulare, se va utiliza vopsea pentru material plastic, rezistentă la intemperii, precum și instalarea de echipamente de joacă și mobilier urban noi (întrucât au fost deteriorate şi ulterior eliminate). Toate substanţele, soluţiile și vopselele care urmează a fi utilizate în procesul de recondiţionare vor fi compatibile cu soluţiile aplicate anterior de către producător.

Produsele utilizate vor fi însoţite de certificatul de calitate şi conformitate. Toate fixările componentelor cu şuruburi sau alte diverse prinderi se vor executa ascuns sau vor fi protejate, astfel încât să nu existe riscul accidentării copiilor în timpul utilizării echipamentelor. Echipamentele spaţiului de joacă vor fi cu dimensiunile şi gradul de dificultate specifice copiilor cu vârsta maximă de 7 ani, pentru grădinițe, și maximă de 14 ani, pentru celelalte amplasamente (mai puțin echipamentele de fitness și street workout).

La spațiul de joacă din Parcul Expoziției se solicită înlocuirea stratului existent degradat din spațiul de joacă cu pardoseală cauciucată turnată (tartran), iar la celelalte spații  de joacă cu dale din cauciuc. Suprafața de amenajat cu dale din cauciuc este de minim 8.433,73 metri pătrați.

Echipamentele din spaţiile de joacă vor fi realizate din materiale de calitate, bine finisate, astfel încât echipamentele să fie rezistente la acţiunea mecanică, cât și la vandalism, pentru ca durata de viaţă, respectiv durata de funcţionare în condiţii de siguranţă, să fie cât mai mare. Nu se acceptă echipamente de joacă care sunt destinate pentru curţi și grădini, acestea având o structură mai puţin rezistentă.

 

 

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here