Vești proaste pentru șoferii care parchează pe locurile persoanelor cu handicap. Amenda se dublează de mâine

0
396

Parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap este pedepsită în prezent cu amendă cuprinsă între 1.000 lei și 2.000 lei, însă acest lucru nu împiedică numeroși șoferi să folosească aceste locuri chiar dacă nu au acest drept.

Autoritățile au anunțat încă din anul 2018 un proiect de lege pentru mărirea semnificativă a amenzilor, însă acesta a fost votat abia recent și publicat acum în Monitorul Oficial.

Noua lege va intra în vigoare de mâine,  25 iulie 2020 și prevede dublarea amenzii minime, dar și creșterea amenzii maxime de 5 ori. Astfel, amenda va fi cuprinsă între 2.000 lei și 10.000 lei, iar măsura ridicării mașinii de pe locul de parcare va rămâne în continuare valabilă.

“Parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap (n.r – se va sancționa) cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, se menționează în textul legii.

În expunerea de motive care a însoțit proiectul, parlamentarii afirmă că în acest fel persoanele cu handicap vor avea posibilitatea de a beneficia de drepturile conferite de lege.

“Obiectivul este de a oferi persoanelor cu handicap posibilitatea de a se bucura de drepturi depline și de a beneficia complet de participarea la viața socială și economică”, se precizează în lege.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here