Foto: Ziua Imnului Naţional sărbătorită în cadru restrâns

0
294

Într-un format restrâns, în fața Prefecturii a avut loc în această dimineață ceremonia dedicată Zilei Imnului Național al României.

„Există simboluri nepieritoare ale neamului nostru, iar imnul României – alături de drapelul naţional – este unul dintre ele. Imnul este un poem al devenirii noastre, un cânt despre dragostea de ţară. O ţară pe care o construim în fiecare clipă. De aceea, Ziua Imnului Naţional trebuie să ne aducă aminte de puterea noastră de a trece peste obstacole, de capacitatea noastră de a ne mobiliza în situaţiile grele, de puterea noastră de a învinge, când alţii ne credeau deja înfrânţi.

Este grăitor faptul că Imnul României – „Deşteaptă-te române!” – a fost desemnat imnul oficial al ţării noastre imediat după Revoluţia din decembrie 1989. Interzis vreme de 50 de ani de autorităţile comuniste, acest cântec a devenit simbolul rezistenţei şi al schimbării, al solidarităţii şi al victoriei. Cântat de manifestanţii care au avut curajul să înfrunte un tiran care ajunsese să ne otrăvească întreaga viaţă, „Deşteaptă-te române” este imnul care a însoţit lupta românilor pentru distrugerea unui sistem opresiv.

Istoria României este plină de astfel de clipe extraordinare în care ne-am hotărât destinul. Este datoria noastră sfântă să nu le uităm şi să le păstrăm în suflete.

La mulți ani, dragi români, de Ziua Imnului Național!”, a transmis primarul Mihai Chirica astăzi de Ziua Imnului Național.

„Simbol al Revoluției de la 1848, „Deșteaptă-te române” este un cântec drag nouă, datorită mesajului de patriotism și de libertate pe care îl transmite, fiind cântat în momentele cruciale de care a depins existența României: Războiul de Independență, primul și al doilea Război Mondial, cât și la Revoluția Română din anul 1989″- a declarat prefectul Marian Grigoras.
Ziua Imnului Național, 29 iulie, fost instituită prin Legea nr. 99 din anul 1998.
Astăzi, imnul a fost interpretat magistral de Daria Bahrin.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here