FOTO: Patru amenzi pentru lucrările de demolare a Morii 1 Mai

0
398

În urma unor sesizări primite de la ieșeni privind nerespectarea normelor de poluare, Primăria municipiului Iași a dispus Poliției Locale să facă o serie de controale în zona Moara de Foc, Canta – Păcurari, pe platforma fostei fabrici de pâine Compan SA. Societatea care  a făcut acolo lucrări de demolare a unei clădiri vechi în vederea construirii unui supermarket este Stef Invest SRL.

După verificări, Poliția Locală a constatat faptul că firma menționată nu a respectat condițiile asumate în planul de prevenire și reducere a poluării pe șantier, provocând degajări mari de praf. Ca atare, polițiștii locali au aplicat patru sancțiuni contravenționale de câte 2.500 de lei, conform Hotărârii Consiliului Local Iași nr. 321 / 2017 privind aprobarea Regulamentului privind respectarea condiţiilor de protecţia mediului în timpul executării lucrărilor de construcţii în municipiul Iaşi, în zilele în care s-au făcut lucrări de demolare, respectiv 29 iulie, 30 iulie, 3 şi 4 august 2020.

Cuantumul de 2.500 de lei, corespunzătoare amenzilor date în baza Hotărârii Consiliului Local menționate este cea maximă prevăzută de legislația în vigoare.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here