Focare de Covid19 în două centre sociale din judeţul Iaşi

0
477
6257658 05.06.2020 Medical staff wearing protective gear make rounds at Priorov National Medical Research Center of Traumatology and Orthopedics during the outbreak of the coronavirus disease in Moscow, Russia.,Image: 527339063, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Două focare de infecţie cu noul coronavirus au izbucnit în centre medico-sociale din judeţul Iaşi, mai exact la cele de la Răducăneni și Bivolari.

La Răducăneni, au fost testaţi pozitiv 20 de beneficiari şi 6 salariaţi, iar la Bivolari, 14 persoane aflate în îngrijre şi 3 salariaţi.

Potrivit directorului centrului de la Răducăneni, Corneliu Melinte, cei diagnosticaţi cu infecţia cu SARS-CoV-2 sunt asimptomatici, au fost consultaţi de un medic infecţionist şi, deocamdată, rămân în centru.

„Răspândirea aceasta comunitară a adus şi în unitatea noastră virusul. A apărut se pare prima dată la o infirmiră, asimptomatică. Nu şi-a dat seama, nu a fost depistată nici la controalele care se fac zilnic cu termometrele, nu a avut temperatură. Şi la primul control periodic care se efectuează la două săptămâni au apărut pozitivii. E vorba de 26: șase angajaţi şi 20 beneficiari. Deocam­dată, atât angajaţii, cât şi beneficiarii sunt asimptomatici. Sunt monitorizaţi de un medic infecţionist şi, în funcţie de evoluţia lor, vom decide dacă îi vom transfera la Spitalul de Boli Infecţioase sau vor rămâne izolaţi aici. Restul beneficiarilor sunt izolaţi“, a declarat Corneliu Melinte, directorul unităţii de la Răducăneni, unde există 54 de bătrâni internaţi, mulţi fiind cazuri sociale, fără aparţinători şi cu boli terminale.

 

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here