Focar de Covid19 la un centru de la Mircesti

0
421

Directia de Sanatate Publica Iasi a anuntat astazi un nou focar de coronavirus la Centrul de Servicii Sociale de la Mircesti, acolo  unde 6 persoane au fost confirmate cu Covid-19 (4 beneficiari și 2 angajați)

In acest caz Directia de Sanatate Publica Iasi a dispus urmatoarele masuri:

  • Monitorizarea zilnică a stării de sănătate a întregului efectiv.
  • Aprovizionarea constantă cu cu echipament de protecție și dezinfectante;
  • Efectuarea săptămânală a curățeniei generale și dezinfecției în toate spațiile.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la proveniența numărului crescut de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 astfel:

-24 pozitive provin de la teste efectuate în mediu privat – companii care au solicitat angajaților să se testeze, teste voluntare etc.

-28 pozitive provin de la persoane care au ajuns cu diverse afecțiuni în Unități de Primiri Urgențe și necesitau diverse intervenții medicale.

-15  pozitive au fost transmise către DSP Iași de la unități medicale aflate în alte județe – fiind vorba despre persoane din județul Iași testate în alte județe.

-8  pozitive provin de la persoane care aveau programate diverse intervenții medicale, fie chirurgicale sau nechirurgicale.

Direcția de Sănătate Publică Iași mai informează că un medic infecționist de la Vaslui a fost delegat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași pentru a completa echipa de medici care monitorizează centrele sociale cu focare din județul Iași și unde a fost instituită carantina.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here