A murit fostul deputat de Iași, Luminița Iordache

0
2786

Fostul deputat UNPR-Luminița Iordache a decedat în această dimineață. Luminița Iordache s-a luptat cu o boală necruțătoare în ultima perioada, însă în cursul acestei dimineți a plecat la Ceruri.

Fostul deputat Luminița Iordache, de profesie jurist, s-a născut în 19 ianuarie 1955 la Iași, era căsătorită și avea doi copii. A absolvit în 1974 Liceul Teoretic, iar în anul 1999 a absolvit Facultatea de Drept. În anul 2005 a obținut o diplomă de master în Managementul afacerilor.

Intre 1978 și 1991 a fost șef unitate la SC Comtex SA, iar între 1991 și 2008 a fost director general al SC RODIANA .

Timp de două mandate, in perioada 2000- 2004 și 2004- 2008 a fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Iași..

Între anii 2005 și 2008 a fost vicepreședinte al organizației județene PSD Iași, perioada în care a ocupat și calitatea de vicepreședinte al organizației naționale de femei din PSD și pe cea a organizației județene de femei a filialei ieșene.

De asemenea, a fost parlamentar în Camera Deputaților în legislatura 2008-2012. A făcut parte din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții – Secretar (pâna în mai 2010), Vicepreședinte (din aprillie 2011), dar și din Comisia pentru comunitățile de români din afară granițelor țării. A fost membru în Comisia permanentă a Camerei Deputaților și Senatului privind Statutul deputaților și al senatorilor, organizarea și funcționarea ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului (din decembrie 2011).

Luminița Iordache a făcut parte și din Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea situației Societății Comerciale «Nicolina» – S.A. și a modului în care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a gestionat activele acesteia în perioada ianuarie 2005 – decembrie 2008. Aceasta a mai fost s membru supleant în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE.

În ultima perioada, Luminița Iordache a fost cea care a coordonat intens activitatea UNPR Iași, structura în care a activat ani la rând. De altfel, fostul deputat Luminița Iordache a fost cea care a pus bazele UNPR la Iași, partidul lui Gabriel Oprea având reprezentare în structurile politice și datorită acesteia.

Dumnezeu sa o ierte!


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here