(FOTO) Eveniment de prezentare a candidaților PNL Iași pentru Consiliul Local și Consiliul Județean

0
614

In acest week-end a avut loc un eveniment în cadrul căruia filiala Iasi a Partidului Național Liberal  și-a prezentat candidații pentru funcțiile de consilieri locali și județeni.

„Este o bucurie să începem această prezentare a candidaților într-o regiune atât de frumoasă, în inima României, la Iași, lângă Palatul Culturii” – a precizat ministrul, continuând prin a spune că „în această campanie, atât eu, cât și membrii Partidului Național Liberal nu vrem să promitem că vom face într-un an de zile ceea ce, în mod normal, ar trebui să se facă în 4 sau în 5 ani. Nu alergăm într-o cursă doar pentru voturi, venim în fața ieșenilor pentru a le spune că vom face, în acești primi 4 ani de administrație liberală la Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași, ceea ce poate ar fi trebuit să avem de mult timp în județul nostru” -a declarat in deschidere Costel Alexe, actual candidat pentru președinția Consiliului Județean Iași.

După prezentarea unor obiective pe care Costel Alexe își dorește să le concretizeze în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași (modernizarea drumurilor județene sau racordarea locuințelor din mediul rural la rețeaua de gaze naturale), a luat cuvântul primarul municipiului Iași,Mihai Chirica.

 „Cred că este un moment crucial pentru politica românească. După o sută de ani, Iașul are dreptul să trăiască un moment istoric, în care cei care își iubesc cu adevărat țara să vină la guvernare. După o sută de ani, Partidul Național Liberal poate îndrăzni să câștige alegerile locale, atât pentru municipiu, cât și pentru județul Iași  și să meargă pe direcția cea bună, direcția pe care România nu a avut-o niciodată până acum. Avem una dintre cele mai performante echipe pe care Iașul a dat-o într-o competiție politică” – a declarat primarul Mihai Chirica.

Din cadrul echipei pe care actualul președinte  al filialei municipale PNL  Iași a menționat-o, au luat cuvântul 3 candidați la Consiliul Local și 3 candidați pentru Consiliul Județean.

Primul care a vorbit a fost prof. univ. dr. Mihai Dorin, istoric și fost deputat, actual candidat din partea PNL pentru Consiliul Local Iași. În discursul sau, Mihai Dorin a vorbit despre ideea ca Iașul  să devină o capitală politică pentru Regiunea Moldovei, iar actualii candidați trebuie să își prioritizeze actiunile privind proiectului autostrăzii Iași – Târgu Mureș. Acesta a mai precizat că „politicienii există prin aceea că pot să aibă o relație contractuală solidă și serioasă cu oamenii care au mari și îndreptățite așteptări de la politicieni”, din acest motiv, precizează acesta „avem mari datorii față de comunitatea ieșeană și față de marea comunitate națională”.

Pe lista Consiliului Local se afla si Daniel Juravle, tanar entuziast care a spus mereu  ce a gandit, argumentat  si asumat, chiar daca unora nu le-a picat bine.

„De peste doi ani sunt în slujba ieșenilor și simt că pot oferi și mai mult. Am luat decizia de a mă implica și mai direct în viața comunității. Mi-am depus candidatura pentru Consiliul Local al municipiului Iași, în echipa primarului Mihai Chirica și pe listele Partidului Național Liberal, al cărui membru sunt de peste 10 ani. Cred în oameni, cred într-o comunitate în care fiecare își aduce aportul și cred în munca sinceră, cu bună-credință, pasiune și devotament. Nu putem să ne bucurăm singuri de ceea ce ni se oferă. A venit momentul să lucrăm împreună pentru spațiul în care trăim și să avem încredere în intențiile bune.
Este timpul să zâmbim împreună pentru cel mai frumos oraș al României”-a precizat Daniel Juravle.

Dintre candidații pentru Consiliul Județean Iași, au luat cuvântul Romeo Vatră, Daniel Șandru și Georgeana Olaru.

Romeo Vatră a fost în mandatul 2016-2020 liderul consilierilor județeni ai PNL Iași și unul dintre cei mai activi opozanți ai acțiunilor  lui Maricel Popa. Datorită acestuia și echipei de consilieri județeni liberali, locuitorii Iașului au putut afla care sunt, punctual, problemele legate de implementarea tuturor proiectelor din județ, precum și cum este cheltuit banul public. Acesta a mărturisit că a găsit permanent în persoana lui Costel Alexe un partener de dialog, împreună cu care a dezbătut planul de acțiune al echipei. De asemenea, chiar dacă nu au fost mereu de acord, Romeo Vatră a mărturisit că președintele PNL Iași, Costel Alexe, și-a pus încrederea în el și în echipa sa că iau cele mai bune decizii.

Un alt nume sonor de pe lista pe care PNL Iași o propune pentru Consiliul Județean Iași este cel al prof. univ. dr. Daniel Șandru. Acesta a fost în 2016 Secretar de Stat în Cancelaria Prim-ministrului României, coordonator al Departamentului CENTENAR din cadrul Guvernului. Este profesor universitar doctor la Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași și director onorific al revistei de cultură contemporană Timpul. Daniel Șandru a mărturisit că în cadrul unei cercetări pe care a efectuat-o la Universitatea din Konstanz se întreba dacă nu cumva liberalismul este o mișcare care ar trebui să renunțe la valorile ideologice și să se axeze mai mult pe lucrurile concrete. Astăzi, în cadrul evenimentului de prezentare a candidaților PNL, acesta a declarat că a găsit în cadrul PNL Iași oamenii capabili să transforme Iașul într-un model în ceea ce privește mișcarea liberală și concretețea faptelor.

Pe lista consilierilor județeni  candidează și Georgeana Olaru. Aceasta este Președinte al TNL Miroslava, Prim-vicepreședinte al TNL Iași, precum și consilier în cadrul Consiliului Local Miroslava. Georgeana Olaru a declarat că este recunoscătoare pentru faptul că PNL Iași își pune încrederea în tineri și își propune să îi reprezinte onorabil la nivel județean.

 

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here