Vlad Baba candidează pentru funcția de primar al municipiului Iași

0
798

Vlad Baba este unul dintre cei mai tineri candidați pentru funcția de primar al municipiului Iași si destul de cunoscut printre ieseni, dat fiind jobul sau scena artistică. Chiar dacă are numai 33 de ani, Vlad Baba își dorește să vină în politica ieșeană cu un nou suflu, candidand din partea Partidului Verde.

Pentru cei care nu îl știu, el este absolvent de Actorie si Jurnalism, antreprenor si profesor pentru copiii care își doresc o carieră în televiziune. De asemenea, Vlad Baba este și activist în două asociații de protejare a mediului înconjurător Green Peace și Fridays for Future.

Vad Baba considera caa venit momentul in care sa se implice tinerii in politica, sa nu mai stea deoparte.

“E momentul nostru, a generației ce a crescut cu părinții departe și care a știut ce este greul. Mi-aș dori să mobilizez cât mai mulți tineri să facă asta, dacă ne dorim un viitor în România și în Iași. Partidul Verde este un partid ce s-a potrivit perfect cu convingerile mele. Sunt un militant al mediului înconjurător, al pădurilor, plantelor și animalelor, îmi doresc un oraș fără poluare. Cred că dacă prețuim tot ce este verde, putem să ne creștem copiii sănătoși, la noi acasă. În mare, pentru asta luptă și Partidul Verde și Vlad Baba”- a declarat tanarul aspirant la functia de primar.

Vlad Baba considera ca “Iașul are un mare plus pentru că are o istorie culturală fantastică și cu un potențial de dezvoltare turistică enorm. Minusuri: ne trebuie o infrastructură a drumurilor, locuri de parcare, locuri de muncă pentru cei din generația tânăra dar și pentru persoanele peste 40 de ani. Ne trebuie spații verzi și aer curat. Ar trebui să plantăm de trei ori mai mult decât tăiem, să responsabilizăm cetățenii, să îi educăm să iubească și să îngrijească natura”.

Cat priveste poluarea, Vlad Baba isi sustine  ideile pe acest subiect: “Suntem un oraș mai poluat decât Bucureștiul. Avem nevoie de centrale de tratare a aerului, montate în zonele cu indici de poluare depășiți. O colectare eficientă a gunoaielor și o verificare permanentă ca firmele de salubrizare să lucreze cât mai ecologic în acest proces sunt alte soluții pe care autoritățile locale ar trebui să le adopte. Problema sănătății se rezolvă și prin prevenție, prin întărirea sistemului imunitar. Prin sport practicat în aer liber, în locuri special amenajate, departe de poluare și trafic. Printr-un regim de viață sănătos, bazat pe legume și fructe cumpărate de la producătorii locali și, în acest fel, sprijinim și economia”.

Unul dintre proiectele pe care Vlad Baba le va susține este cel al spațiilor verzi,in special  în cartiere unde lipsesc cu desăvârșire.

“Pot fi create, depistând toate zonele lăsate în paragină sau cele pregătite pentru a fi făcute, din nou construcții, cumpărate de Primărie și amenajate pentru a fi zone verzi. Iașul are nevoie de o mare gradină publică pentru activități culturale, târguri și evenimente, cred că am putea să o creem chiar în zona industrială, devenită acum o zonă centrală, dacă luam în calcul și zona metropolitană Tomești”-a punctat Vlad Baba.

Cat priveste infrastructra rutiera, Vlad Baba este de parere ca se impune un proiect de ecologizare a municipiului Iași, atât printr-un transport public electric cât și prin o reorganizare a sensurilor de circulație.

“Iașul ar trebui să ia drept exemplu alte orașe din țară la partea de infrastructură.  Sunt un mare fan al orașului Brașov care are o infrastructură de drumuri inteligentă, ce eficientizează traficul și sunt sigur că poate fi aplicată și la noi. Aceasta cred că este calea: sensuri unice cât mai multe în Iași. Inclusiv pe marile bulevarde. Transportul electric va reduce poluarea și e necesar pentru dezvoltarea unui oraș precum este Iașul. Mai mult decât atât, deși Iașul încă nu are o infrastructură a stațiilor de încărcare electrică, cred că o colaborare între Primărie și facultățile de profil tehnic ar fi extrem de benefică pentru că am oferi o șansă tinerilor noștri studenți și absolvenți să se implice în problemele orașului și le-am oferi și locuri de muncă în domeniul lor”, a mai Vlad declarat Vlad Baba.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here