Muncitori vietnamezi de la CONEST depistati pozitiv COVID

0
272

Ancheta epidemiologică la la firma de construcții CONEST SA a relevat mai multe persoane infectate cu COVID-19. Este vorba în special de muncitorii folosiți la șantierele din municipiu, in principal fiind vorba de cetateni vietnamezi. \

„În momentul de față sunt 21 de persoane în evaluări la Spitalul de Boli Infecțioase, iar formele simptomatice vor fi trimise la Spitalul CFR Iași. Totodată se așteaptă răspunsul anchetei epidemiologice de la Direcția de Sănătate Publică Iași pentru a vedea cât s-a extins focarul”, a precizat prof.dr. Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Din grupul celor 52 de muncitori vietnamezi angajați ai companiei Conest, 21 au fost depistați pozitiv la testul COVID. Testele au fost efectuate la inițiativa companiei.

Ieri, cei 21 de muncitori depistați pozitiv au fost izolați, iar astăzi, în urma evaluării efectuate de medicii Spitalului de Boli Infecțioase au fost internați la Spitalul CFR. Conducerea companiei ține permanent legătura cu medicii de la Spitalul CFR și potrivit lor, angajații depistați pozitiv au forme ușoare ale infecției cu COVID 19. Ceilalți 31 de angajați vietnamezi testați negativ au fost relocați într-un spațiu sigur din punct de vedere sanitar.

„Precizăm faptul că muncitorii vietnamezi au lucrat în echipe distincte pe șantierele Conest. În același timp, în permanență s-a lucrat în spații deschise asigurând normele de distanțare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanțare, fără ca angajații vietnamezi să interacționeze cu ceilalți angajați. Nu au parasit incinta șantierelor și nu au intrat în spații publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering. Încă de la izbucnirea pandemiei , CONEST a aplicat toate măsurile prevazute de legislație și a pus la dispoziția tuturor angajaților materiale de protecție: măști, mănuși și dezinfectant. Cei 52 de angajați vietnamezi fac parte din echipa CONEST de mai bine de trei ani”, a declarat directorul general, Irinel Tofan.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here