Ministrul Tătaru: Spitalul de la Iași este în cel mai avansat stadiu dintre toate spitalele regionale de urgentă din România

0
626

Premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii-Nelu Tătaru şi ministrul Mediului-Costel Alexe au vizitat, duminică dimineaţă, amplasamentul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi.

”Acest spital regional va avea două etaje în subteran, şapte etaje supraterane, va avea un corp orizontal în care vom avea strucuri de investigare, diagnostic, tratament şi trei corpuri perpendiculare care vor asigura structura unităţii medicale, cu paturi. În structura Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi avem 850 de paturi, plus 60 de paturi pentru UPU şi 45 de paturi pentru internarea de zi. În aceeaşi locaţie se vor regăsi 17 cabinete pentru Ambulatoriu, 19 săli de operaţie”, a declarat ministru Nelu Tătaru.

Potrivit ministrului Sănătăţii, spitalul va deservi populaţia aferentă regiunii Moldova, investiţia depăşind 500 de milioane de euro.

” Suma totală la care se ridică acest proiect este ridică la 500.350.000 de euro, atât prin investiţii guvernamentale cât şi prin împrumuturi BEI.

Avem în acest moment un Spital Judeţean de Urgenţă, dar după cum ştiţi şi ştiu şi eu, că sunt produs la şcolii ieşene de chirurgie, nu este optim şi nici nu poate înlesni atât activitatea medicală cât şi activitatea didactică. În viitorul Spital Regional vom regăsi şi spaţii pentru activitatea didactică pentru UMF. Spitalul Regional Iaşi este cel mai avensat în acest moment, ne aflăm la faza de proiect şi verificator de proiecte. Sperăm că paşii să se desfăşoare într-un ritm alert. Voi urmări ca acest parcurs să fie cât mai scurt şi să avem operaţionalizarea spitalului cât mai repede, să nu aşteptăm acel termen care este dat în contractul cu BEI sau în contractul pe care-l avem pentru cele trei spitale judeţene.” a mai declarat  ministrul Nelu Tătaru.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here