Costel Alexe: Popa a dat un tun de 3 milioane euro pe final de mandat

0
794

Astazi, ministrul Mediului si  candidatul PNL pentru Consiliul Judetean Iasi, Costel Alexe  a comentat  dezvaluirile aparute zilele trecute in spatiul public in legatura cu Maricel Popa, care a platit firmei turce care a furnizat spitalul Covid de la Letcani cu 3 milioane de euro mai mult decat aceasta ofertase.

Informatiile privind CJ Iasi si CJ Neamt care au cumparat spitalul mobil Covid de la Letcani si au platit cu 3 milioane de euro mai mult decat ofertase initial firma turca Global LLC au starnit reactii din partea politicienilor. Situatia a fost comentata atat de ministrul Mediului, Costel Alexe, dar si de Marcel Ciolacu presedintele PSD, seful politic al lui Maricel Popa.

In afacerea cu spitalul mobil a aparut un personaj  intermediar intre firma turca Global LLC si CJ Iasi (prin Euronest) pe nume  Vladimir Evtodiev si este din Transnistria. Cu o saptamana inainte de licitatie, Vladimir Evtodiev obtinea de la firma turca o oferta de 10,2 milioane euro dupa care, la procedura de selectie organizata de CJ Iasi si Euronest, acest intermediar a adus o oferta de 13,2 milioane euro pentru acelasi spital. In numai cateva zile spitalul de la Letcani  s-a scumpit cu 3 milioane euro, iar Maricel Popa refuza sa  spuna cum  a fost posibil acest lucru.

Insa,  Costel Alexe, candidatul PNL pentru presedintia CJ Iasi  a comentat informatiile, fara a menaja pe cineva.

„Va spun sincer ca atunci cand am citit informatia m-a cuprins un sentiment clar de indignare. N-asi vrea sa cred ca un om sau o gasca de oameni, ar putea, in vreme de urgenta sau in pandemie, cand toti eram terorizati in casa, sa joace la licitatie viata iesenilor si a locuitorilor din zona Moldovei pentru un posibil tun de 3 milioane euro. Iesenii, cei care au suportat costurile acestui spital trebuie sa stie adevarul. De ce un ofertant a primit o oferta de 10 milioane euro fix pentru acelasi spital inainte ca licitatia sa fie anuntata, iar dupa aceea acelasi spital pentru Consiliul Judetean Iasi a costat 13,2 milioane euro”, a spus Costel Alexe.

Acesta a mai adaugat ca intreaga situatia poate fi descrisa ca un „tun de 3 milioane euro” dat de Maricel Popa la final de mandat.

„Daca aceste informatii se confirma, si vreau sa cred ca se va face lumina in acest caz de catre organele abilitate sa cerceteze acest dosar, se va demonstra ca Maricel Popa si Ionel Arsene au fost mai ticalosi decat Liviu Dragnea care a furat de la copii. Mi se pare absolut revoltator ca cineva sa creada ca ar putea sa dea un ultim tun de 3 milioane euro pe final de mandat si iesenii trebuie sa  cunoasca aceste detalii iar organele abilitate ale statului roman trebuie sa faca cercetari. Daca cineva a gresit trebuie sa plateasca. Va asigur ca dupa data de 27 vom face toate verificarile, am vorbit deja cu Ministrul Sanatatii, stim exact ce trebuie sa facem referitor la spitalul de la Letcani”, a spus Costel Alexe.

Marcel Ciolacu: „Cine a furat sa plateasca”

Maricel Popa l-a invitat astazi la Iasi pe presedintele PSD, Marcel Ciolacu, care a participat la o conferinta de presa ce a avut loc in curtea Spitalului Covid de la Letcani, spital  pe care Maricel Popa nu l-a dat inca in folosinta neavand toate avizele necesare.

Legat de diferenta de 3 milioane euro platita firmei din Turcia, Maricel Popa  nu are o explicatie clara.

„Turcii au facut o oferta de 13,2 milioane euro, altceva nu stiu. S-au cerut oferte de la 137 de fabrici din toata lumea. In ultimele trei luni achizitia acestui spital a fost verificata si de Curtea de Conturi si de ANAF”, a spus Maricel Popa.

Seful sau de partid, Marcel Ciolacu a incercat un raspuns transant:  „Daca exista suspiciuni ca s-a furat, cine a furat sa plateasca”, a spus Marcel Ciolacu.


( ! ) Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002413296{main}( ).../index.php:0
20.0003414768require( '/home/jriro/public_html/wp-blog-header.php ).../index.php:17
30.659666243688require_once( '/home/jriro/public_html/wp-includes/template-loader.php ).../wp-blog-header.php:19
40.674266292696include( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/single.php ).../template-loader.php:106
50.965768711680locate_template( $template_names = 'loop-single.php', $load = TRUE, $require_once = ???, $args = ??? ).../single.php:28
60.965768711776load_template( $_template_file = '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php', $require_once = TRUE, $args = [] ).../template.php:716
70.965968722232require_once( '/home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/loop-single.php ).../template.php:770
80.984468849120td_module_single_base->related_posts( $force_sidebar_position = ??? ).../loop-single.php:72
90.984768865712td_block_related_posts->render( $atts = ['limit' => 3, 'ajax_pagination' => 'next_prev', 'live_filter' => 'cur_post_same_categories', 'td_ajax_filter_type' => 'td_custom_related', 'class' => '', 'td_column_number' => 3], $content = ??? ).../td_module_single_base.php:974
101.011668910328td_block->get_block_pagination( ).../td_block_related_posts.php:56

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here