Afaceristul Cristin Zămosteanu a fost eliberat din arest şi pus sub control judiciar

0
1290
Decizie de ultimă oră a magistraților de la Curtea de Apel Iasi. Omul de afaceri Cristin Zămoșteanu a fost pus în libertate alături de Aura Florentina Pârvu. Astfel, este respinsă propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
„Instanța admite contestaţiile formulate de inculpaţii Pârvu Aura Florentina şi Zămoșteanu Cristin împotriva Încheierii penale nr. 206/21.09.2020, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Iaşi. Desfiinţează integral încheierea contestată şi, în rejudecare, respinge ca nefondată propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de DIICOT Iaşi. Înlocuieşte măsura arestării preventive cu măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile. Definitivă”, au decis astazi judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași.
Judecătorii ieșeni au mai admis în parte și contestația formulată de Aura Florentina Pârvu împotriva sechestrului pus de procurorii DIICOT pe conturile curente deschise de ea la BRD, Libra Bank și Raiffeisen Bank. Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au considerat că trebuie redus cuantumul sumelor până la concurența cărora s-a instituit acest sechestru, de la 4.099.500 de lei și 192.861,05 euro, la 4.026.100 de lei. În schimb, instanța a menținut sechestrul, dar numai până la suma e 4.026.100 de lei.
„Instanța admite contestațiile reunite formulate de petentele Aura Florentina Pârvu, SC Expert Clean Plus SRL Iași și SC Perla Iași SRL împotriva sechestrului pus de DIICOT Iași. Revocă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile aparținând petentei Aura Florentina Pârvu, în calitate de unic administrator și asociat cu 99,02 la sută în cadrul SC Expert Clean Plus SRL, societate în care asociat cu 0,98 la sută este SC Perla Iași SRL. Desființează în totalitate procesul-verbal de aplicare a sechestrului penal asupra bunurilor imobile”, au precizat judecătorii. Decizia este definitivă.
“Au trecut 2 luni de cand s-a luat masura preventiva si niciuna din acuzatii nu s-a consolidat in vreun fel. De partea cealalta, toata echipa de avocati, am produs nenumarate documente prin care am demonstrat legalitatea tranzactiilor si inexistenta evaziunii fiscale. Solutia a venit natural, spunem noi”, a precizat avocatul Ionuţ Iftode, apărător al celor doi.
loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here