Ministrul Sănătăţii: Trebuie să știm să gestionăm această pandemie

0
499

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, prezent astazi la Iasi, a declarat că va avea discuţii cu autorităţile din Iaşi, cu Mitropolia Moldovei in legatura cu manifestările legate de sărbătoarea Sfintei Parascheva. Ministrul considera ca aceste sarbatori ar trebui să se desfăşoare diferit faţă alţi ani, menţionând că au fost prezentate nişte criterii şi nişte circuite pentru ca evenimentul să fie la un nivel mai redus decât in ceilalti ani.

„Trebuie să știm să gestionăm această pandemie. Nu avem încă un vaccin și primul tratament este respectarea regulilor. Pentru fiecare localitate în parte se pot decide măsuri. Fiecare activitate se desfășoară după niște norme. Am evaluat contextul pentru gestionarea Sărbătorilor Iașului. S-a evaluat capacitatea a spitalelor pentru a primi noile cazuri. Pregătim 6 paturi de ATI la Spitalul CFR, dar și la Spitalul de Neurochirurgie. Avem acel indice 1,5 care va duce la închiderea restaurantelor și cinematografelor în fiecare localitate în parte. Măsurile se iau la fiecare localitate în parte. Spuneam la începutul acestei pandemii că nu va fi un an la fel ca ceilalți ani. Sărbătorile nu au fost și nu vor fi la fel ca în alți ani. Pandemia nu se tranșează în spital. Ține doar de noi dacă numărul de cazuri va crește. Portul măștii, distanțare și evitarea zonelor aglomerate sunt principalele măsuri de care trebuie să ținem cont“, a spus ministrul Tătaru.

Prezent la intalnire, primarul Mihai Chirica a declarat ca „luni vom reîntări acele măsuri luate în perioada stări ide urgență pentru a domoli valul de îmbolnăviri. Nu încurajăm pe nimeni să vină în pelerinaj la Sf. Parascheva. Noi ne vom pregăti pentru a nu fi prinși pe picior greșit. Pelerinii vor veni și noi trebuie să-l primim cum se cuvine. Nu se vor ține evenimentele care aveau loc în mod normal cu ocazia Sărăbătorilor Iașului“.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here