Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi restricţii de la 15 octombrie

0
168

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat in aceasta seara, după şedinţa CNSU, că s-a aprobat propunerea prelungirii stării de alertă cu 30 de zile, începând cu 15 octombrie.

Iată principalele hotărâri luate de CNSU, prezentate de Raed Arafat:

Cu privire la purtarea măştilor de protecţie, sub o incidenţă de 3 la mie,măştile  sunt obligatorii în zonele pietonale şi în orice zonă aglomerată. La o incidenţă de peste 3 la mie, purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile deschise.

În privinţa restaurantelor sau a teatrelor, acolo unde incidenţa este sub sau egală 1,5 la mie, acestea funcţioneză cu 50 la sută din capacitate.  La o incidenţă între 2,5 şi 3 la mie, teatrele şi restaurantele pot funcţiona la o capacitate de 30 la sută până la ora 23.00. Peste indicele de 3 la mie,activitatea acestora va fi sistată.

În privinţa hotelurilor, Raed Arafat a declarat că acestea vor servi masa doar persoanelor cazate în locurile respective, la o incidenţă depeste 3 la mie.

Cu privire la campania electorală, şeful DSU a precizat că evenimentele în interior se vor limita la 20 de persoane, iar cele din exterior la maxim 50 de persoane.

Evenimentele private, nunți, botezuri, aniversări, mese festive, în spațiile deschise precum și în spațiile închise sunt interzise pe plan național pe următoarea perioadă.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here