Parteneriat între Inspectoratul de Jandarmi Iași și Inspectoratul General de Carabinieri

0
541
Vineri, 9 octombrie 2020, în sala ”Virgil Săhleanu” din cadrul Instituției Prefectului Județului Iași a avut loc evenimentul comun de lansare a activităților în cadrul proiectului finanțat prin fonduri externe nerambursabile denumit ”Intervention techniques and tactics standardization through joint preparation and training activities for the insurance of public order measures occurred during cross border public manifestations” (cod EMS-ENI: 2SOFT/4.3.15). Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI).
La activitate au participat oficialități locale din județul Iași, alături de instituțiile implicate în proiect, legătura cu Inspectoratul General de Carabinieri al Republicii Moldova realizându-se în sistem videoconferință.
Proiectul se va derula în parteneriat: Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași (lider de proiect) și Inspectoratul General de Carabinieri al Republicii Moldova (partener beneficiar), perioada de implementare este de 18 luni, iar bugetul total este de 330.000 euro, din care 296.998 EURO reprezintă fonduri ENI și 33.002 EURO reprezintă cofinanțarea proprie a partenerilor.
Prin derularea acestui proiect se urmărește standardizarea și îmbunătățirea pregătirii personalului structurilor partenere în vederea desfășurării misiunilor specifice de asigurare și restabilire a ordinii publice, precum și creșterea capacității de intervenție.
Totodată se au în vedere achiziționarea unor materiale specifice de intervenție, desfășurarea unor exerciții comune de pregătire a personalului, iar la final se va elabora un ghid de bune practici, ce va include lecțiile învățate și modurile de acțiune în situații specifice.
Grupul țintă al proiectului este reprezentat de către jandarmii ieșeni și carabinierii moldoveni, ce activează în structurile de ordine publică, beneficiari finali fiind cetățenii și instituțiile competente în aria de asigurare și restabilire a ordinii publice din zona de eligibilitate a proiectului, respectiv din județul Iași și Republica Moldova.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here