Azi, un nou record la infectări COVID19

0
189

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–COV2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 159.855 de pacienți au fost declarați vindecați.

La Iaşi s-au inregistrat 267 de noi infectati cu COVID19.

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 214.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 28 octombrie 2020, sunt ocupate 498 de paturi, din care 44 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 44, 8 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 6 la Spitalul de Pneumologie, 6 la Spitalul Municipal Paşcani, 4 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iasi si 14 la Spitalul de Neurochirurgie. In momentul de faţă mai este liber un pat ATI la la Spitalul de Boli Infecţioase, un pat la Spitalul de Recuperare şi două paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie.

In spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 109 paturi: 2 paturi la Spitalul de Pneumologie, 11 paturi la Spitalul de Recuperare, 10 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”,  2 paturi la Spitalul CF Iaşi, 70 de paturi la Spitalul CF Paşcani şi 14 la Spitalul de Boli Infecţioase.

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, din cele 3 paturi ATI în prezent sunt ocupate două dintre ele. Mai menţionăm că în momentul de faţă sunt 27 de bolnavi care fac dializă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 28 octombrie 2020, un număr de 1969 de persoane se află în izolare, iar 1530 de persoane sunt carantinate la domiciliu. De asemenea, pentru inca 1444 de persoane, măsura carantinării a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Menţionăm că potrivit legislaţiei în vigoare, carantina se impune pentru contacţii direcţi cu persoane confirmate, dar şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, conform  INSP.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 5315 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 8610 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Conform Hotărârii nr. 50 din 26 octombrie 2020, măsurile au intrat în vigoare din data de 27 aoctombrie 2020, ora 10.44, pentru persoanele care sosesc în România din Andorra, Vatican, Cehia, Belgia, Polinezia Franceza, Guam, Olanda, Armenia, Luxemburg, Slovenia, Franta, Gibraltar, Elvetia, Liechtenstein, Muntenegru, Argentina, Spania, Slovacia, Marea Britanie, Georgia, Malta, Bahamas, Costa Rica, Croatia, Irlanda, Polonia, Bahrain, Macedonia de Nord, Portugalia, Puerto Rico.

Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din ţările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni români, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepţiile prevăzute prin HG nr. 553/15.07.2020, Anexa 3, art. 2, alin. 2, litera a) – l).

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here