Cinema Ateneu sărbătorește astăzi, 8 noiembrie, Ziua Internațională a Cinematografelor de Artă

0
294

Cu sprijinul oferit de Ateneul Național din Iași și Primăria Municipiului Iași, în toamna anului 2017 s-a deschis la Iași primul cinematograf de stat de după 1989. Inaugurarea a avut loc la a doua ediție a festivalului „Les films de Cannes a Iași”, fiind o promisiune făcută regizorului Cristian Mungiu, ca în orașul său natal să existe și un cinematograf de stat modern, cu echipamente audio-video de ultimă generație, care să atragă publicul iubitor de film. În programul săptămânal au fost incluse filme de artă, românești și europene, adresate tuturor categoriilor de vârstă. La un an de la deschidere, activitatea cinematografului a fost recunoscută de prima rețea de cinematografe care promovează filmul european. Astfel, în decembrie 2018, Cinema Ateneu a fost inclus în rețeaua Europa Cinemas, după îndeplinirea criteriilor referitoare la numărul de spectatori, numărul de proiecții, cota de spectacole cu filme europene și europene non-naționale.
Chiar dacă restricțiile din prezent nu permit desfășurarea activității în condiții normale, Cinema Ateneu va continua să reprezinte un important reper pe harta cinematografelor de artă, oferind publicului, prin diferite mijloace, numeroase evenimente cinematografice.


Warning: A non-numeric value encountered in /home/jriro/public_html/wp-content/themes/Newspaper1/includes/wp_booster/td_block.php on line 1009

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here