Marius Dangă și Sorin Afloarei sunt noii vicepreşedinţi din Consiliul Județean Iași

0
689

Plenul Consiliului Județean Iași s-a reunit  astăzi, 9 noiembrie 2020, în prima ședință de plen din noul mandat deliberativ. Consilierii județeni au ales și vicepreședinții instituției care vor face echipă cu Costel Alexe, noul președinte al CJ. De asemenea, în cadrul ședinței de plen au fost stabilite și comisiile de specialitate ale Consiliului pentru următorii 4 ani.

La inceputul sedintei, presedintele CJ Iasi, Costel Alexe și-a expus proiectele pentru perioada urmatoare.

„Ceea ce îmi doresc pentru următorii 4 ani este ca eu, președinte de Consiliu Județean, împreună cu oamenii din cadrul instituției, alături de ieșeni, să facem echipă pentru dezvoltarea Iașului. Prea mulți ani au trecut, ani în care am stagnat în loc să ne dezvoltăm, și cred că toate aceste politici nu au făcut altceva decât să avem zone din județul Iași în care nu s-a investit aproape deloc în toate domeniile de interes”, a spus Costel Alexe.

De asemenea, presedintele Alexe a menționat că PNL nu va face nicio alianță cu PSD la nivelul CJ Iași.

„Sigur nu vom face și nu am luat în calcul nici măcar o secundă să facem o majoritate cu PSD, cel responsabil pentru stagnarea județului nostru în acești ultimi 20 de ani. Sunt convins că toți colegii de Consiliu Județean de la PMP sau USR vor înțelege cât de importantă este dezvoltarea județului nostru și vor sprijini proiectele președintelui și ale instituției”, a declarat Costel Alexe.

In cadrul sedintei, formaţiunile politice şi-au desemnat şi liderii de grup. Astfel, la PSD este Cristian Stanciu, la PMP este  Marian Uscatu, PNL-Romeo Vatră şi USR-PLUS Ştefan Tanasa.

Cat priveste alegerea vicepresedintilor CJ Iasi, PNL a propus pentru cele două funcţii pe Marius Danga şi Sorin Afloarei. PSD nu a vrut să propună vreun candidat pentru funcţia de vicepreşedinte şi nici nu a dorit să voteze pentru aceste funcţii. Cei de la USR-PLUS au început şi ei discutiile neprincipiale in stil piaţă  si au iesit din sală în urma propunerilor auzite. Probabil ca asa vor face si in viitor, ca doar nu s-or schimba de dragul iesenilor.

După numărarea voturilor, Marius Dangă şi Sorin Afloarei au fost desemnaţi cu câte 21 voturi în funcţiile de vicepreşedinţi ai CJ Iaşi.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here