FOTO: Zece morţi şi şapte răniti în incendiul de la secţia ATI

0
678

UPDATE: Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a făcut declarații cu privire la pacientii din incendiul de la Piatra Neamț.

„Sunt pacienți pozitivi cu Covid-19. Aceștia sunt critici de terapie intensivă. Vor fi preluați direct în zonele de la Lețcani. Se mai deschide un salon, momentan din cele șase paturi, două locuri libere mai erau în urmă cu două ore. Se eliberează tot ce am socotit împreună cu cei care organizează  pacienții cu probleme de la Neamț. Vom încerca să rezolvăm problemele de personal de aici încolo. Practic vorbim de încă un salon de terapie intensivă care se deschide la Lețcani. În total vor fi 18 locuri”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț.

UPDATE: Ambulantele de la Iasi au ajuns deja la locul incendiului la Piatra Neamt pentru a prelua ranitii sa-i aduca la Iasi.

„Mergem să preluăm medicul care are arsuri pe o suprafață mare a corpului și pacienții din ATI, plecăm cu mașinile de victime multiple și Terapie Intensivă cu mai mulți medici și mai mulți asistenți. Deocamdată, 4 mașini – 2 de victime și 2 de Terapie Intensivă. Avem personal adus de acasă și medicii din Iași de la specialități de chirurgie plastică și ATI se pregătesc”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru se va deplasa în această seară la Piatra Neamț pentru evaluarea situației.

—————————————————————————————

Zece pacienţi internaţi la secţia ATI a spitalului judeţean Neamţ din Piatra Neamţ au murit în această seară în urma unui incendiu care a afectat secţia. Initial au fost gasiti 7 pacienti, ulterior au mai decedat alte 3 persoane dintre cele ranite, numarul acestora ajungand la 10. De asemenea, medicul de garda a suferit arsuri peste 80% din suprafata corpului, fiind in stare critica.

„Incendiul a fost lichidat în cel mai scurt timp. Şapte persoane au decedat în urma acestui incendiu, care erau internate în secţia ATI. Nu mai sunt persoane încarcerate. Se lucrează pentru evacuarea tuturor persoanelor. Apelul a fost primit în jurul orei 19.00. Nu vă pot spune cu exactitate câte autospeciale intervin. S-a solicitat sprijinul celorlalte detaşamente pentru a fi asigurată intervenţia. Nu ştiu să vă dau detalii despre numărul persoanelor care au fost internate sau câte au fost evacuate. Probabil necesită îngrijiri medicale persoanele afectate de fum. Se fac cercetări pentru a stabili cauza incendiului”, a declarat Irina Popa, purtătoarea de cuvânt a ISU Neamţ.

ISU Neamt  a activat Planul Roşu de Intervenţie. Pompierii acţionează cu 5 autospeciale de stingere şi 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.

sursa foto: ExplozivTV Neamt

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here