Foto: Ambasadorul SUA în România a venit în vizită la Iași

0
588

Ieri si astazi, Excelenţa Sa Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, s-a aflat într-o vizită oficială în municipiul Iași. Dacă în cursul zilei de ieri Excelența Sa a vizitat Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, sediul local al companiei Amazon și sediul BorgWarner Inc. (cea care a preluat fabrica Delphi Diesel System), programul de astăzi al delegației ambasadei a început cu o întâlnire cu primarul Mihai Chirica la Palatul Roznovanu.

Discuțiile de la sediul Primăriei Iași, la care au participat și senatorul Iulia Scântei, Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași și dr. cer. şt. gr. I Cătălin Turliuc de la  Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” al Academiei Române, au vizat în special activitatea companiilor cu capital american prezente în Iași, precum și posibilitățile de extindere a relațiilor economice dintre Municipiul Iași și investitori din Statele Unite ale Americii.

„Este cea de-a doua vizită a Excelenței Sale la Iași din acest an, un motiv în plus de mulțumire pentru atenția pe care o acordă Iașului, Regiunii de Nord-Est și României. S-au discutat mai multe probleme legate de prezența companiilor americane în municipiul și județul Iași, despre posibilitățile de extindere a acestor activități și despre susținerea pe care Ambasada Statelor Unite o acordă unor proiecte majore din Regiunea de Nord-Est, mai ales în ceea ce privește comunicațiile, autostrada și calea ferată”, a declarat primarul Mihai Chirica.

„Îmi face o mare plăcere această vizită de două zile și vreau să le mulțumesc foarte mult primarului și senatorului Iulia Scântei. Iași este un oraș absolut spectacular. Trebuie să fie mai mulți investitori americani aici, am văzut birourile Amazon ieri, am văzut fabrica de la BorgWarner, dar trebuie să fie mai multe aici și trebuie să fie dezvoltate infrastructura, căile ferate, șoselele și cred că o să începem să lucrăm la aceasta în viitorul apropiat”, a declarat Excelenţa Sa Adrian Zuckerman.

Ambasadorul Zuckerman a mai subliniat faptul că Statele Unite ale Americii rămân „cel mai bun prieten al României” și a dat asigurări că relațiile dintre cele două țări nu se vor schimba după recentele alegeri prezidențiale de peste Ocean.

Programul delegației americane de astăzi, 17 noiembrie, a mai inclus vizite la Consiliul Județean, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” (unde au avut loc inaugurarea noului sediu al American Corner și o conferință pe teme de securitate la care a participat și g-ral mr. Iulian Berdilă, șeful Statului Major al Forţelor Terestre), Sinagoga Mare, Parcul Prieteniei Româno – Americane „Woodrow Wilson” de lângă Biserica Bărboi (acolo unde oficialii ieșeni și americani au plantat un tei), precum și la Cimitirul Evreiesc.

În vizită de la Iași, Excelența Sa Adrian Zuckerman a fost însoțit de o delegație a ambasadei formată din William O’Connor (atașat cultural), Ioana Damian (specialist Relații Publice) și Lucian Crușoveanu (specialist Social Media).

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here