S-a dat milităria jos din pod. Primarul Chirica l-a suspendat din funcţie pe arhitectul-şef al oraşului

0
689

Mihai Chirica a anunţat astăzi că l-a suspendat din funcţie pe Alexandru Mustiață, arhitectul şef al orasului. Decizia a fost luată după ce acesta nu a făcut nimic pentru a iniţia schimbul de terenuri cu proprietarul unei suprafeţe  din strada Strămoşilor, cartierul Dacia. Proiectul din strada Strămoşilor a fost iniţiat în 2017, proprietarii terenului din Dacia fiind Vlăduț Alin Dudău, Ioan Ovidiu Mihalache şi Claudia Iulia Mihalache. Funcţia de arhitect şef va fi preluată de Raluca Andreea Mocanu, şef serviciu la Direcţia de Urbanism.

”A dispărut convetuirea dintre mine şi arhitectul şef. Asta e situaţia”, a declarat primarul Mihai Chirica.

De asemenea, primarul a facut cunoscuta si o alta masura luata in cazul lui Dumitru Tomorug. Maşina de serviciu şi şoferul i-au fost retrase directorului de investiţii  Tomorug pentru lipsa rezultatelor din cadrul direcţiei. Maşina a fost transferată la directoarea Viorica Bostan, considerată ca fiind mult mai activă.

„Importantă nu e organigrama unei instituţii, ci importanţi sunt oamenii care ocupa acele funcţii. Avem oameni foarte competenţi. Nu dăm foc pădurii din cauza uscaturilor. Asta ne face să ne concentrăm şi mai mult în ceea ce priveşte activitatea unui angajat. Mie nu-mi place să lovesc la bază, îmi place să lovesc la vârf. Atâta timp când Direcţia de Urbanism vede că nu glumesc cu şeful, ar trebui să fie foarte atenţi ceilalţi angajaţi asupra a ce fac acolo. Suspendarea atribuţiilor va fi pe perioada derulării anchetei pe care o face Comisia de Disciplină, în urma unor neglijente grave de serviciu pe care le-a avut în gestionarea unui proiect de dezvoltare urbană pe strada Strămoşilor nr 49A. Pentru că nu a ţinut cont de ce am dat eu dispoziţie în anul 2019, ba mai mult, şi cel care era implicat acolo ca proprietar a fost de acord  pentru a face un schimb de terenuri sau o înstrăinare de terenuri care să rămână în interiorul Asociaţiei de Proprietari. A neglijat sau  a făcut-o cu rea credinţă, arata lipsa de profesionalism şi atitudine faţă de primarul Municipiul Iaşi. Ca urmare, i-am retras orice atribuţie, am sesizat şi Instituţia Prefectului pentru că am găsit greşeli în interiorul documentaţiei. Nu rămâne nimic suspendat acolo, lucrurile vor merge în continuare. Nu este nicio pierdere majoră acolo, voi munci eu mai mult şi voi suplini lipsa prezenţei sale. Atribuţiile le preia Raluca Mocanu. ”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here