S-a aprobat! Noul Institut de Cardiologie va fi construit la Miroslava

0
637

Viitoarea locație a Institutului Regional de Cardiologie de la Iași a fost aprobată, astăzi, in sedinta Consiliului Judetean. Spitalul se va situa pe o parcelă de aproximativ 12 hectare în partea de sud a Societății Antibiotice.

Managerul Institutului, Grigore Tinică a precizat că noul teren din comuna Miroslava nu este în litigiu, iar viitorul institut va găzdui 28 de secții și va fi unic în partea de est a Europei.

”Institutul va avea o suprafață desfășurată de 115.000 de metri pătrați și va fi situat în câteva corpuri de clădire separate și unite totodată între ele prin diferite forme de comunicare, având în vedere tendințele actuale ale evoluțiilor bolilor infecțioase care ne impun să transformăm o parte a spitalului, să-i dăm o altă dimensiune și o altă întrebuințare. De asemenea, este prevăzut ca spațiile tehnice să fie în afara spitalului. Institutul va fi integral digitalizat. Aici se vor trata pacienții de la naștere, până la 100 sau cât ne dă Dumnezeu să trăim. Noi tratăm, spre exemplu, noi născuți  în aceeași secție de adulți, alături de persoanele de 80-90 sau peste 90 de ani. Institutul va avea toate facilitățile și toate departamentele, secțiile, specialitățile medicinei cardiovasculare, de la boli congenitale, până la asistarea circulatorie, transplantul de inimă și îngrijirile paleative.””- a declarat managerul Grigore Tinică.

Noul Institut Regional de Cardiologie Iași va fi constuit cu fonduri de la Guvern și din împrumuturi bancare.

„Am fost cu managerul institutului, lunea aceasta, la Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul de Finanțe pentru a discuta despre oportunitățile de finanțare pentru un nou sediu destinat medicinii cardiovasculare. Votul de astăzi pentru susținerea proiectului este un angajament total al Consiliului Județean pentru facilitarea accesului ieșenilor la servicii medicale de calitate în medicina cardiovasculară.

De asemenea, s-a aprobat prin votul consilierilor județeni organigrama Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sf Parascheva Iași, cu secția exterioară spitalul mobil/modular Lețcani. Astfel, se va suplimenta schema de personal pentru mentenanța echipamentelor de la terapie intensivă cu personal specializat pe servicii PSI.

Susținerea spitalelor și a personalului medical este esențială în această perioadă pentru sprijinirea eforturilor de prevenire și combatere a răspândirii Coronavirus” a declarat Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here