FOTO: Cinci oferte pentru proiectarea pasajelor supraterane din Podu Roș

0
417

Primăria Municipiului Iași face un nou pas pentru fluidizarea traficului rutier prin proiectul de construire a două pasaje supraterane în zona Podu Roş.

Până joi, 3 decembrie, municipalitatea a așteptat oferte la o licitație pentru serviciile de proiectare a pasajelor. Procedura de achiziție publică are o prevedere bugetară de 2.194.767,16 lei, fără TVA. Licitația a atras nu mai puțin de cinci oferte din partea unor firme sau asocieri de companii: SC Mem Project Construct SRL, asocierea SC NV Construct SRL – SC Integrated Road Solutions SRL, asocierea SC Pod Proiect SRL – SC Routte-Construct SRL – SC Proexrom SRL, asocierea SC Romasco Concept SRL – SC Protelco SRL și asocierea SC Sigm-Home Project SRL – SC Protess Consulting SRL. Firma câștigătoare va avea la dispoziție șase luni pentru proiectarea pasajelor.

Cele două pasaje vor prelua câte o bandă de circulaţie de pe cele două Splaiuri (direcţia Podul de Piatră – bulevardul Tudor Vladimirescu pe axul Splaiului Bahlui Mal Drept şi direcţia bulevardul Dimitrie Mangeron – Podul de Piatră pe axul Splaiului Bahlui Mal Stâng), se vor reuni deasupra albiei Bahluiului în zona podului de peste râu, apoi vor reveni pe cele două maluri ale acestuia.

Pasajele nu vor avea trotuare, dar vor avea prevăzute piste pentru biciclete și suprafeţe de refugiu, asigurând fluenţa circulaţiei auto, cât şi posibilitatea de depăşire a autovehiculelor aflate în staţionare ca urmare a unei avarii. Cele două pasaje vor avea o lungime de 551,6 metri (pe malul drept), respectiv de 546,6 metri (pe malul stâng), iar valoarea totală a investiţiei este estimată la 70.731.219,3 lei.

Indicatorii tehnico – economici ai obiectivului „Fluidizarea traficului din intersecţia Podu Roş cu Splai Bahlui Mal Drept şi Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron prin două pasaje supraterane unidirecţionale cu o singură bandă” au fost adoptați de Consiliul Local pe 20 decembrie 2018.

Intenția Primăriei Municipiului Iași este de a finanța construirea pasajelor cu fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

loading...

Comentarii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here